Družba pooblaščenka obvladuje 51-odstotni delež Iskraemeca. Foto: RTV SLO
Družba pooblaščenka obvladuje 51-odstotni delež Iskraemeca. Foto: RTV SLO
Direktorica družbe pooblaščenke
Marija Šenk napoveduje javni razpis za odkup delnic družbe pooblaščenke, če Iskraemeca ne bosta dokapitalizirala Kad in Sod. Foto: RTV SLO

Pogajalci namreč niso določili datuma ponovnega srečanja. Državna sklada in družba pooblaščenka se ne strinjajo o pogojih dokapitalizacije. Družba pooblaščenka bi v dokapitalizacijo s strani Kada in Soda privolila le, če bi sklada odkupila delnice po 27.500 SIT, kolikor je ponujal Engrotuš.

Če Kad in Sod delnic družbe pooblaščenke ne bosta kupila, bo družba pooblaščenka na javnem razpisu ponudila odkup svojih delnic v Iskraemecu.

Sicer pa državna sklada družbi pooblaščenki očitata, da ne popušča niti za malo, s tem pa prevzema odgovornost za tekoče poslovanje podjetja, vendar družba očitke zavrača. Podprla je tudi predlog finančnega načrta, po katerem bi bile banke upnice v celoti poplačane v naslednjih osmih letih, ter zahtevo po odstopu nadzornega sveta in uprave.

Sindikati podpirajo družbo pooblaščenko
Nezmožnost sklenitve dogovora v sindikatu ocenjujejo kot veliko škodo za podjetje, predsvem z vidika dela, saj kupci podjetju že obračajo hrbet. O stavki še ne razmišljajo, pozivajo pa državo, naj vpliva na Kad in Sod, da se ustrezno odločita glede dokapitalizacije, še poroča TV Slovenija.