Sestavne dele so v Revozu dobili iz Španije, kamor je Trevesu uspelo prenesti del proizvodnje. Foto: BoBo
Sestavne dele so v Revozu dobili iz Španije, kamor je Trevesu uspelo prenesti del proizvodnje. Foto: BoBo

Proizvodnjo so vnovič zagnali z dopoldansko izmeno ob 6. uri zjutraj, nadaljevali pa jo bodo z redno popoldansko izmeno, je potrdila vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović. Kot je pojasnila, jim je Treves zagotovil dobavo potrebnih sestavnih delov, ki jih vgrajujejo v model twingo. Proizvodnjo so zagnali v polnem obsegu, to pomeni vseh avtomobilskih modelov, ki jih izdeluje Revoz.

Pri vnovičnem zagonu proizvodnje ni bilo posebnosti in ta tekoče poteka. V Revozu bodo morali nadomestiti štiridnevni izpad proizvodnje oz. izdelavo približno 2500 vozil. Omenjeni izpad sicer nameravajo nadomestiti v kratkem, je dodala vodja službe za komuniciranje. Kot je presodila, je sicer stanje glede dobave sestavnih delov za avtomobilske modele, ki jih izdeluje Revoz, zaradi epidemioloških razmer na splošno "napeto". Na tesnem so tudi zaradi dobave menjalnikov iz Portugalske, oviram pri dobavi sestavnih delov pa se morajo stalno tako ali drugače prilagajati, je še dejala Nevenka Bašek Zildžović.

Revoz sicer deluje v dveh izmenah, v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo, izdelujejo še električni twingo ter modela clio in električni smart.

Sorodna novica Zaradi požara v podjetju Treves za nekaj dni ustavljena proizvodnja v Revozu

Selitev dela proizvodnje v Španijo

Direktor Trevesa Andrej Baškovič je medijem pred tednom povedal, da v novejšem delu tovarne na Biču, ki ga požar ni zajel, vzpostavljajo del proizvodnje, in da naj bi prve pošiljke avtomobilskih sestavnih delov s področja zvočne in termične izolacije zagotovili ta teden.

Nadomestitev izpadle proizvodnje iščejo tudi v Trevesovih hčerinskih podjetjih v Španiji in Franciji, v Španijo pa so poslali del nepoškodovanih proizvodnih sredstev in del zaposlenih, je še dejal. V Trevesu, ki je v francoski lasti, je sicer zagorelo pred dvema tednoma. Jutranji požar se je hitro razširil in dosegel proizvodnjo preprog in zvočnih izolatorjev za avtomobile. Zgorel je stari del tovarne, požar pa se v novi del ni razširil.