Stavkovni odbor Vegrada se bo znova sestal v ponedeljek. Foto: MMC RTV SLO
Stavkovni odbor Vegrada se bo znova sestal v ponedeljek. Foto: MMC RTV SLO
Vegrad: Peti dan stavke

Nekaj več kot tisoč zaposlenih v Vegradu od ponedeljka stavka, ker že več mesecev ne prejemajo rednih plač. Zahtevajo ali poplačilo vseh plač in obveznosti ali pa stečaj podjetja, ki je sicer od 1. septembra v postopku prisilne poravnave. V začetku tedna jih je večina prejela 240 evrov neto plače za avgust, nato pa kljub napovedim direktorja Borisa Medveda do danes niso dobili ničesar več, je povedal sindikalist Srečko Čater.

Pred stavbo Vegrada so delavci zato tudi s transparenti izražali svoje ogorčenje nad položajem v podjetju in odnosom vodilnih in države do obupanih delavcev. Podporo jim je izrazil tudi sekretar Sindikata delavcev gradbenih dejavnosti Slovenije Oskar Komac, ki jim je prenesel podporo vseh gradbenih delavcev Slovenije in povedal, da je za Vegrad in zaposlene trenutno najboljša rešitev stečaj podjetja.

Nadzornike zanima vloga Tovšakove
V ponedeljek se aktivnosti nadaljujejo. Takrat se bo sestal tudi nadzorni svet družbe, pred njegovo sejo pa še svet delavcev. Nadzorniki se bodo seznanili z razmerami v podjetju, prav tako je točka dnevnega reda tudi vprašanje izpolnjevanja preteklih zahtev nadzornikov, ki še niso bile izpolnjene, je povedal predsednik nadzornega sveta Vegrada v odstopu Klemen Boštjančič.

Nova uprava sicer nadzornikom uradno še ni predstavila programa finančnega prestrukturiranja podjetja v okviru prisilne poravnave, Boštjančiča pa tudi zanima, kakšna je po odstopu v podjetju vloga prejšnje direktorice Hilde Tovšak.

Vegrad: Peti dan stavke