Gurs bo vrata svojih območnih enot odprl tudi ob sobotah. Foto: BoBo
Gurs bo vrata svojih območnih enot odprl tudi ob sobotah. Foto: BoBo

Na geodetski upravi (Gurs) pojasnjujejo, da so se za uvedbo delovnih sobot odločili, ker se število lastnikov, ki želijo urediti evidence o svojih nepremičninah, ne zmanjšuje. Katere geodetske uprave bodo odprte ob sobotah, pojasnjujejo, se bo odločalo sproti glede na potrebe, natančne podatke o lokacijah in delovnem času pa bodo prav tako sproti sporočali prek medijev in družbenih omrežij.

Do danes se je prek sistema naročanja naročilo 37.973 strank, od tega pa jih je 18.806 podatke že uredilo. Če napovedanega termina ne boste izkoristili, na Gursu naprošajo, da to sporočite prek spletne aplikacije 'Spreminjanje podatkov registra nepremičnin', na najbližjo geodetsko upravo ali pokličete na številko 080 22 15.

Termini so trenutno že zasedeni v Cerknici, Kopru, Kranju, Litiji, Ljubljani (na Cankarjevi 1), Sežani, Slovenski Bistrici, Škofji Loki, Tolminu, Mariboru, Radovljici, Logatcu in Domžalah. Od danes naprej so na upravnih enotah uvedene tudi informacijske točke, na katerih za to usposobljeni uslužbenci nudijo najosnovnejša pojasnila o podatkih, ki jih vsebuje po pošti prejeto obvestilo.

Te je mogoče najti tudi v brošuri s podrobnimi pojasnili in navodili za urejanje podatkov, ki so objavljeni na spletni strani www.gu.gov.si, prav tako pa je dostopna na vseh območnih geodetskih upravah in pisarnah ter na informacijskih točkah na upravnih enotah. Podatke o nepremičninah je mogoče spreminjati le še do 31. marca, so še sporočili.