Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Zadnje

Citat Hubert Klimko-Dobrzaniecki

12.8.2022 18:29

Ali obstaja ljubezen na prvi pogled? Nekoč sem dvomil o tem, človek postavlja pod vprašaj marsikaj, ne verjame, se smeje. Toda nekega na videz navadnega dne se življenje spremeni.

Knjige Salmana Rushdieja zabodli na odru. Policija storilca prijela.

12.8.2022 18:10

Indijsko-britanski pisatelj Salman Rushdie, nad katerim je bila izrečena fatva in so mu tudi sicer skozi leta grozili s smrtjo zaradi njegove knjige Satanski stihi, je bil napaden na odru v mestu Chautauqua v zvezni državi New York.

Film in TV John Malkovich napovedal izgradnjo "balkanskega Hollywooda" v Skopju

12.8.2022 16:56

Ameriški igralec John Malkovich je napovedal, da bodo po izgradnji filmskih in glasbenih studiev v okviru projekta Tehnološki park Skopje tam začeli snemati hollywoodske filme. "To bo balkanski Hollywood," je dejal med gostovanjem v tej regiji.

Oder "Razvojni projekt celotne vlade": Golob napovedal takojšnje nadaljevanje obnove Drame

12.8.2022 15:52

Premier Robert Golob si je z ministrico za kulturo Asto Vrečko ogledal poslopje SNG-ja Drama Ljubljana. Ob tem je napovedal uvrstitev projekta prenove v vse ustrezne dokumente, tako da bodo lahko takoj začeli investicijo.

Glasba Seviqc: festival stare glasbe, ki je večno živa, kot je bila ustvarjena

12.8.2022 14:56

Festival stare glasbe Seviqc Brežice letos poteka v občinah Dolenjske Toplice, Brežice, Šmartno pri Litiji in Loška dolina. Naziv Seviqc je skovanka iz latinščine "semper vita quam creata" in označuje glasbo večno živo, kot je bila ustvarjena.

Napovedujemo V Galeriji DLUM razstava del lanskih nagrajencev društva

12.8.2022 12:56

V Galeriji Društva likovnih umetnikov Maribor (DLUM) je med 12. avgustom in 10. septembrom na ogled razstava lanskih nagrajencev tega društva: Milana Ketiša, Marka Paka in Vojka Pogačarja.

Glasba Ukrajinska skupnost v Sloveniji nasprotuje nastopu Ane Netrebko na Ljubljana Festivalu

12.8.2022 12:15

Za konec avgusta je v okviru 70. Ljubljana Festivala napovedan nastop ruske sopranistke Ane Netrebko. A je Ukrajinska skupnost Slovenije na organizatorja Festival Ljubljana naslovila peticijo, v kateri poziva k odpovedi njenega nastopa.

Knjige Umrl je ilustrator Jean-Jacques Sempé, znan po seriji knjig Mali Nikec

12.8.2022 11:33

Le nekaj dni pred dopolnjenim 90. letom je umrl francoski ilustrator Jean-Jacques Sempé, znan tudi kot zgolj Sempé. Med drugim je ilustriral priljubljeno serijo otroških knjig Le Petit Nicolas (Mali Nikec), po kateri so posneli film in risano serijo.

Film in TV Trikotnik žalosti Rubena Östlunda odpira 28. Sarajevski filmski festival

12.8.2022 9:59

S Trikotnikom žalosti Rubena Östlunda, ki je z letošnjega festivala v Cannesu odnesel zlato palmo, se začenja 28. Sarajevski filmski festival, na katerem je v igri za nagrado srce Sarajeva v štirih tekmovalnih kategorijah  51 filmov, tudi trije slovenski.

Mediabus - Kultura Kinoteka: češko-francoski dokumentarni film Forman proti Formanu ob 22.35 na TV SLO 1

12.8.2022 5:30

»Odkril sem, da uživam v tem, kar počnem, in da uživam v pripovedovanju zgodb,« je o sebi povedal znameniti režiser Miloš Forman. Bil je predstavnik češkega novega vala, ki je osvojil tudi Hollywood.

Film in TV "Čudno, ampak to je to": Steve Martin napovedal upokojitev

11.8.2022 21:49

Steve Martin se je odločil, da bo vloga v kriminalno-komični seriji Only Murders in the Building najverjetneje zadnja alineja v njegovi igralski karieri.

Napovedujemo Začenja se Letni oder Ruše

11.8.2022 20:47

Z nastopom Tadeja Toša se nocoj v kamnitem amfiteatru ob vznožju ruškega Pohorja začenja 23. Letni oder Ruše. S festivalom, ki se bo sklenil 21. avgusta z nastopom Kvatropircev, ohranjajo dolgoletno tradicijo kulturnega ustvarjanja na tem mestu.

Stran 1 od 13
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov