Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Zadnje

Film in TV Pri 104 letih je umrla najstarejša igralka na svetu, mednarodno znana Branka Veselinović

9.2.2023 10:20

V Beogradu je pri 104 letih umrla srbska igralka Branka Veselinović, ki je po smrti ameriške igralke Marshe Hunt 7. septembra 2022 postala najstarejša igralka na svetu. Ponašala se je z osem desetletij dolgo kariero tako na odru kot pred kamero.

Oder Po 60 letih se na oder ljubljanske Opere vrača glasbena veseloigra Italijanka v Alžiru

9.2.2023 8:41

Ljubljanska Opera se je 60 let po prvi postavitvi Italijanke v Alžiru Gioachina Rossinija vrnila k tej komični operi. Tokrat so jo na oder postavili v koprodukciji z mestnim gledališčem Carla Goldonija iz Livorna, kjer jo bodo videli konec marca.

Beremo Aleš Jelenko: Terra incognita

9.2.2023 8:02

Aleš Jelenko se je v slovenskem literarnem prostoru utrdil s kratkoprozno zbirko Zgodbe iz podtalja, zbirko dramskih besedil z naslovom Praznina in s številnimi pesniškimi zbirkami.

Mediabus - Kultura Mednarodna obzorja: Putinova apokalipsa v Ukrajini ob 20.05 na TV SLO 1

9.2.2023 5:30

Eno leto po začetku vojne v Ukrajini Valentin Areh predstavlja pregled dogodkov in trpljenje ljudi, ki so ga povzročile grozote med rusko invazijo. Več kot 140.000 Ukrajincev je bilo ubitih ali ranjenih, bolečina pa se je zarezala v srca posameznikov.

Napovedujemo V Novem mestu razstava Imarathon fotografa Boštjana Puclja

8.2.2023 18:07

V Galeriji Kocka Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu so odprli razstavo Imarathon domačega fotografa Boštjana Puclja.

Knjige Recital Prešernove poezije: "Napočil je čas, da spremenimo odnos do kulture in umetnosti"

8.2.2023 15:23

Poleg Prešernove poezije, ki je na Prešernovem trgu v Ljubljani na kulturni dan tradicionalno odmevala v interpretaciji igralcev, je bilo slišati tudi pozive k skrbi za druge ter izboljšanju razmer v slovenski kulturi.

Napovedujemo V Atriju ZRC razstava o bosanski pisni dediščini

8.2.2023 14:20

V Atriju ZRC-ja so odprli razstavo S črko o črki: Po sledeh bosanske pisne dediščine, ki je nastala v sodelovanju z Inštitutom za jezik Univerze v Sarajevu, Bosansko kulturno skupnostjo Preporod ter z ZRC-jem SAZU-ja.

Film in TV John Cleese bo s hčerko oživil Fawlty Towers

8.2.2023 13:45

Britanska priljubljena TV-serija Fawlty Towers naj bi po več kot 40 letih ponovno oživela. Na čelu vrnitve je John Cleese.

Drugo Prešernov smenj v Kranju: "Prav vključevanje je tisto, kar je nekoč poudarjal Prešeren"

8.2.2023 13:35

V Kranju je ob tokratnem slovenskem kulturnem prazniku posebej slovesno, saj tradicionalni smenj praznuje dvajset let od prve izvedbe. Mesto se je znova vrnilo v čase, ko je v njem živel in delal France Prešeren. Pričakujejo več tisoč obiskovalcev.

Vizualna umetnost GBJ: Nova postavitev grafik Bogdana Borčića, tokrat v dialogu z Gustavom Gnamušem

8.2.2023 13:12

V najnovejši postavitvi stalne razstave, ki jo v Galeriji Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki posvečajo delu Bogdana Borčića, tega slikarja in grafika postavljajo v dialog s poetiko Gustava Gnamuša.

Dediščina Kaj nam pove emonski grob brez trupla in kaj pridatki v drugih najdenih grobovih

8.2.2023 11:19

Pridatki, ki so jih v času Emone položili s pokojnimi v grob, nam lahko povedo marsikaj. Takšne predmete so lani našli v grobovih, ki so jih med izkopavanji odkrili v Argentinskem parku, na ogled pa jih postavljajo v zakladnici Mestnega muzeja Ljubljana.

Drugo Kulturni praznik, dan, ko je treba govoriti tudi o razmerah za delo na področju kulture

8.2.2023 9:59

Kot veleva tradicija, so na današnji Prešernov dan po vsej državi številne večje in manjše prireditve. Kulturne ustanove so umetnosti željnim obiskovalcem brezplačno odprle vrata in ponudile pester program.

Stran 1 od 14
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov