Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Zadnje objavljeno

Visoko špansko priznanje za režiserskega veterana Petra Brooka

Britanski gledališki režiser Peter Brook je prejemnik španske nagrade princese Asturije za umetnost. Brook je eden največjih inovatorjev odrske umetnosti, ki je odprl nova obzorja sodobni dramaturgiji in pripomogel k izmenjavi znanj med kulturami.

V Zagrebu o knjigi Petra Krečiča, največjega poznavalca Plečnikovega dela

V Hrvaškem muzeju arhitekture (HAZU) v Zagrebu bodo danes predstavili dvojezično knjigo v slovenščini in hrvaščini o slovitem slovenskem arhitektu Jožetu Plečniku Ljubljana - tudi mediteransko mesto? Plečnikov poskus avtorja Petra Krečiča.

1

Štirje v izboru za kritiško sito, finalisti po izboru kritiškega foruma

Za nagrado kritiško sito za najboljšo knjigo preteklega leta po izboru slovenskih literarnih kritikov so nominirani Alenka Jovanovski, Kaja Teržan, Andrej Tomažin in Jernej Županič.

Ljubljana Festival v svoji 67. izdaji: odprtje v znamenju opere Aida in lipicancev

Festival Ljubljana bo tudi v svoji 67. izdaji ponudil baletne in operne predstave, muzikale, komorne in simfonične koncerte ter številne druge dogodke. Med večjimi je vodja Darko Brlek izpostavil Poletno noč, ki je letos posvečena pevki Marjani Deržaj.

3

Prostor v prostoru: 220 del iz zgodovine scenografije na Slovenskem

Prostor v prostoru: Scenografija na Slovenskem do leta 1991 je plod sodelovanja Slovenskega gledališkega inštituta in Narodne galerije ter skozi več kot 220 del prinaša nov pogled na zgodovino likovne umetnosti in zgodovino gledališča na slovenskih tleh.

1

V Pragi simpozij o slovenskem razsvetljenskem teologu Gašperju Rojku

V Pragi poteka mednarodni simpozij ob 200-letnici smrti razsvetljenskega teologa, filozofa in cerkvenega zgodovinarja Gašperja Rojka, prvega Slovenca, ki je bil rektor praške univerze.

1

Prince pred smrtjo pisal spomine, izšli bodo oktobra

Prince se je pisanja spominov, ki bodo izšli oktobra, lotil le nekaj mesecev pred svojo smrtjo leta 2016.

Zanimivejši ali bolj zanimiv?

Stopnjevanje nas spremlja na vsakem koraku, ko je avtobus hitrejši od nas, ko pri peki uporabimo večji lonček, kot bi morali, ko so listi časopisa preveliki za na mizo, ko so čevlji pretesni, plašč pa premajhen. Je pravilno vedrejši ali bolj veder?

29

Tilda Swinton

Sem velika prijateljica kaosa. Je vse, kar imamo. Sam koncept življenja pod kontrolo ... življenje je tveganje, življenje je naključje, življenje je sprejemanje priložnosti.

1

Stan in Olio

Čeprav je danes že močno zbledel spomin na njun subtilni fizični humor, ki so ga zaznamovale ponesrečene geste, vsakodnevne nerodnosti in značilne igre s prsti, pa veličastnega prispevka para Stan Laurel-Oliver Hardy nikakor ne bi smeli prezreti.

4

Umrla je Manja Đorđević, članica skupine Disciplin A Kitschme

V 51. letu starosti je umrla srbska pevka Marinka Đorđević Manja. Svoj pečat je pustila na zadnjih treh albumih beograjske skupine Disciplin A Kitschme, sodelovala pa tudi z drugimi zasedbami, med drugimi s Kazna za uši in Neočekivana sila.

3

Po požaru poškodovana Notre-Dame ogrožena še zaradi napovedanih padavin

Zaradi bojazni pred škodo, ki jo pariški Notre-Dame lahko povzročijo napovedane padavine, si arhitekti pospešeno prizadevajo prekriti poškodovano ostrešje gotske katedrale.

6

Brez knjige nenadoma ne bi razumeli, zakaj sredi pomladi hrepenimo po poletju

Literatura in znotraj nje poezija je verjetno edina "stvar" na svetu, s pomočjo katere je mogoče odkrivati sledove razodetij v najbolj zavrženih predmetih in minljivih situacijah.

Moje pesmi, moje sanje: Laibach igra The Sound of Music v SNG-ju Maribor

V SNG-ju Maribor bo drevi koncert zasedbe Laibach, izvedli bodo pesmi z zadnjega albuma The Sound of Music, ki je novembra lani izšel pri britanski založbi Mute.

4

Violeta Tomić predlaga petodstotni davek na knjigo: Dajmo ji mesto, ki si ga zasluži

Predsednica odbora DZ-ja za kulturo Violeta Tomić (Levica) je ob svetovnem dnevu knjige napovedala sklic seje o problematiki financiranja in davka na knjigo.

41

Barokist Ferdinand Šerbelj prejemnik nagrade Izidorja Cankarja

Prejemnik nagrade Izidorja Cankarja je Ferdinand Šerbelj, ki nagrado prejme za življenjsko delo pri preučevanju baročnega slikarstva.

Clint Eastwood: pri 88 namesto upokojitve nov film o bombi na OI v Atlanti

Oskarjevec Clint Eastwood ima v mislih nov režijski projekt: kot sta poročala Hollywood Reporter in Variety, bo posnel film o bombnem napadu na olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996.

7

Izbranih deset finalistov za kresnika, zmagovalec bo znan 23. junija

Žirija za kresnika je izmed skoraj 200 romani pred svetovnim dnevom knjige izbrala 10 finalistov: dela Boruta Goloba, Tadeja Goloba, Mirta Komela, Jele Krečič, Katje Perat, Sama Ruglja, Mojce Širok, Vladimirja P. Štefaneca, Janija Virka in Bronje Žakelj.

8

Svetovni dan knjige, ki se prelije v noč, posvečeno "oknom v naša notranja življenja"

Unesco je današnji dan razglasil za svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Zaznamovali ga bodo številni z literaturo in knjigami povezani dogodki, tudi po Sloveniji, kjer bo pestro predvsem zvečer in ponoči v sklopu projekta Noč knjige.

Na odkritih poslikavah v Celju tudi upodobitev Amorja in zgodbe o večni ljubezni

S sestavljanjem na tisočere koščke razbitega stropa rimske vile v Celju, ene bolj izjemnih arheoloških najdb v zadnjih letih pri nas, prizori dobivajo jasnejše obrise. Marsikaj ostaja nejasno, med opaznejšimi upodobitvami pa je upodobitev Amorja.

7