Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Zadnje objavljeno

Rdeča Istra: V izolskem kinu bodo predvajali kontroverzni italijanski film

Unija Italijanov bo nocoj in v soboto v izolskem kinu Odeon predvajala film Red Land (Rosso Istria) o medvojnem nasilju v Istri. Projekciji nasprotujejo v Levici, kjer filmu očitajo žalitev zgodovinskega spomina.

31

Nepooblaščeni prodajalec ponuja dražje vstopnice za koncert Dominga

Festival Ljubljana je na spletu zasledil nepooblaščenega prodajalca vstopnic Viagogo, ki ponuja vstopnice za nastop Placida Dominga 17. junija v Ljubljani po višji ceni.

Dragoceni srednjeveški rokopis, Slavinski misal, bo obiskal matično župnijo

Slavino pri Postojni bo nocoj obiskal Slavinski misal, iluminiran srednjeveški rokopisni kodeks iz leta 1481, ki so ga izdelali na južnem Nemškem za eno od podružničnih cerkva takrat obsežne župnije Slavina.

2

Charlotte Rampling: “Vedno sem igrala zgolj tiste like, ki bi lahko bili jaz”

Britanska igralka Charlotte Rampling je na minulem Berlinalu prejela častnega zlatega medveda za življenjsko delo, ob tej priložnosti je na javnem pogovoru odkrito spregovorila o svojem poklicnem in zasebnem življenju.

1

Simbioza človeka in umetne inteligence v glavi Michelangelovega Davida

V Laboratoriju Rampa na Kersnikovi ulici nov projekt prepleta polji umetnosti in znanosti. Davidov pogled skozi prizmo renesančne umetnosti razmišlja o robotih, ki imajo moč spreminjanja virtualne resničnosti.

Kendrick Lamar in SZA svoje nominirane pesmi na oskarjih nočeta izvajati

Tudi zadnji dnevi pred podelitvijo oskarjev minevajo v znamenju drame in zapletov v zvezi s spektaklom v dvorani Kodak. Kendrick Lamar in SZA ne bosta v živo izvajala svojega za zlati kipec nominiranega singla All The Stars iz filma Črni panter.

2

Revolucionarni Chagall išče novega lastnika

Dražbena hiša Bonhams bo zadnji dan v mesecu na dražbo postavila sliko Revolucija 1937, delo slovitega rusko-francoskega umetnika Marca Chagalla. Zanjo si obetajo iztržiti do pol milijona funtov.

Lepi fant

Belgijski režiser Felix van Groeningen je za svoj prvi hollywoodski projekt sicer pridobil (producentsko) podporo Brada Pitta in zvezdniško zasedbo, a čustvena intenzivnost in liričnost njegovega pristopa ostajata nespremenjeni.

4

Jaša Zlobec

Požvižgam se na časopis, v katerem je treba zaradi fizičnega obstoja žrtvovati zdaj ljudi, zdaj članke, zdaj svoje prepričanje. Prav gotovo ni najvažnejše, kolikim govoriš, ampak kaj govoriš.

Začela so se obnovitvena dela na arkadah Plečnikove tržnice

Na arkadah Plečnikove tržnice so te dni stekla dela za obnovo ostrešja in zamenjavo strešne kritine. Kot sporočajo z ljubljanske občine, bodo pripravljalna dela trajala približno dva tedna, glavna dela pa naj bi bila predvidoma končana do konca maja.

3

"Poezija je način, kako lahko podremo zidove med nami"

Prepričani, da je poezija način, kako lahko podremo zidove med nami in tiste v nas samih, pesniško gibanje World Poetry Movement februarja po svetu prireja pesniška branja. Z več dogodki se jim pridružujejo tudi slovenski pesniki.

Umrl je pisatelj, pesnik in dramatik Miroslav Slana

V starosti 69 let je umrl pesnik, pisatelj, dramatik, publicist, esejist in satirik Miroslav Slana, poroča Radio Slovenija.

2

Bojkotu HRT-ja so se pridružili tudi hrvaški režiserji

Društvo hrvaških filmskih režiserjev (DHFR) se je pridružilo nevladnim organizacijam, ki so pozvale k bojkotu hrvaške radiotelevizije (HRT), da bi podprli medije in novinarje, proti katerim je hrvaška javna medijska hiša sprožila tožbe.

4

Narejeno v Nemčiji: kratki filmi kultnega festivala Oberhausen na kinotečnem platnu

Slovenska kinoteka nocoj prireja večer kratkih filmov s programoma, nadnaslovljenima Oberhausen on Tour: Made in Germany. Prvi sklop filmov je zbran pod imenom Novi dom, drugega pa povezuje sintagma Notranje življenje mest.

Celjska premiera Ljudomrznika, "najboljše in najzahtevnejše Molierove igre"

V SLG Celje bodo nocoj premierno uprizorili Molierovo komedijo Ljudomrznik v režiji Nine Rajić Kranjac. Za režiserko je bilo zelo vznemirljivo poiskati prave tone za predstavo, ki govori o prijateljstvu in ljubezni.

1

Dan materinščine: Na večeru ustvarjalcev iz Prekmurja

Avtohtoni jeziki so pomembni za razvoj, grajenje miru in spravo, je geslo letošnjega mednarodnega dneva maternih jezikov. V Sloveniji lahko k avtohtonim jezikom prištejemo tudi prekmurščino. Na MMC-ju smo prenašali večer s prekmurskimi književniki.

2

MMC-jev filmski kviz: Preizkusite svoje oskarjevsko znanje!

Nedeljski večer in z njim 91. podelitev oskarjev se bliskovito bližata, in letošnja tekma za zlate kipce je še skoraj popolnoma odprta. Se je Akademija odločala med Zeleno knjigo in Romo ali pa nas lahko še popolnoma preseneti?

9

Lačni umetnosti in kulture: 15 let projekta za socialno šibkejše

"Človek ne živi zgolj od kruha, temveč tudi od prijateljstva, poglobljenih pogovorov, lepih izkušenj in doživetij - vse to sooblikuje naš obstoj, kar nam dajeta tudi umetnost in kultura," pravi pobudnik projekta Lačni umetnosti in kulture Martin Schenk.

Naj te ne skrbi, kaj si mislijo sosedje: Intimno o Davidu Hockneyju

Pri založbi Legend Press napovedujejo izid knjige z naslovom The Hockneys: Never Worry What the Neighbours Think (Hockneyjevi: Naj te ne skrbi, kaj si mislijo sosedje), v kateri bo John Hockney pisal o svojem bratu, britanskem slikarju Davidu Hockneyju.

Igralec naj bi si izmislil, da sta ga napadla Trumpova podpornika

Jussie Smollett, igralec serije Empire, se bo moral zagovarjati, da si je izmislil, da je bil v Chicagu žrtev rasističnega in homofobnega napada.

20