Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Citat Benjamin Zephaniah

7.12.2023 19:08

Nič ni tako, kot se zdi. Videti ne pomeni verjeti. Včasih ... je treba začutiti, otipati, doživeti ... in uporabiti lastno pamet.

Dediščina Poznate izraza šmarna petica ali zlatak? Odprli so razstavo o vlogi denarja v ljudskem izročilu.

7.12.2023 18:41

Denar je imel v zgodovini veliko imen. Uradno so mu rekli dukat, goldinar, krajcar in tolar, na podlagi barve pa žuti, zlati, rumeni, zlataki, beliči in rumenjaki. Vlogi denarja v slovenskem ljudskem izročilu je posvečena nova razstava v Mali galeriji BS.

Napovedujemo Na muzejski razstavi oris prizadevanj jeklarskih podjetij za trajnostni razvoj

7.12.2023 17:57

Na grajskem razstavišču muzeja na Ravnah na Koroškem danes odpirajo skupno razstavo treh muzejev Jeklo za zeleno prihodnost.

Oder Navodila – delno avtobiografski razmislek Ane Duša o samosti

7.12.2023 17:27

V Studiu MGL bo nocoj krstna uprizoritev monodrame Navodila avtorice in režiserke Ane Duša. V zgodbi o "treh samostih, prvenstveno ženskih", kot predstavo opisuje direktorica in umetniška vodja MGL-ja Barbara Hieng Samobor, igra Julita Kropec.

Knjige Umrl je britanski pesnik in aktivist Benjamin Zephaniah

7.12.2023 16:47

Bitko z rakom je izgubil britanski pesnik in glasbenik Benjamin Zephaniah, ki je dub poezijo pripeljal v britanske domove. S svojo angažirano liriko je opozarjal na krivice družbene neenakosti. Star je bil 65 let.

Beremo Andreja Vidmar: Iz nedotika

7.12.2023 15:52

Po že ustaljeni navadi besedila, prispela na razpis Sončnica, izbere selektorska ekipa. Njen član Zoran Pevec je svojo izbiro v spremni besedi k zbirki Andreje Vidmar Iz nedotika poimenoval Celjenje spomina, popis rodovnika.

Oder Predstava 1978 v Temišvaru začenja obsežen projekt Simone Semenič in Tomija Janežiča

7.12.2023 15:20

V Temišvaru, eni od letošnjih Evropskih prestolnic kulture, bodo danes premierno uprizorili predstavo 1978, s čimer bo prvo dejanje doživel veliki gledališki projekt Destin(y)ation slovenskih gledaliških ustvarjalcev Simone Semenič in Tomija Janežiča.

Drugo Dobro jutro, vi ste pa že zgodaj vstali: Pekarna Mišmaš zdaj tudi v digitalni obliki

7.12.2023 14:19

Le leto po tem, ko je Svetlana Makarovič napisala svojo znamenito pravljico pekarna Mišmaš, je zaživela kot radijska igra, v kateri so zgodbo med drugim obudili Janez Hočevar - Rifle, Duša Počkaj, Dare Ulaga in seveda Svetlana Makarovič.

Film in TV Dneve slovenskega filma v Beogradu odpirata Jezdeca

7.12.2023 14:18

V Jugoslovanski kinoteki v Beogradu se začenjajo 9. dnevi slovenskega filma. Do 10. decembra bodo na več lokacijah po Srbiji na ogled sodobne slovenske produkcije, med njimi tudi film Jezdeca režiserja Dominika Menceja, ki bo festival tudi uradno odprl.

Napovedujemo Na muzejski razstavi oris prizadevanj jeklarskih podjetij za trajnostni razvoj

7.12.2023 12:32

V grajskem razstavišču muzeja na Ravnah na Koroškem danes odpirajo skupno razstavo treh muzejev Jeklo za zeleno prihodnost. Na njej predstavljajo prizadevanja podjetij za trajnostni razvoj, pri tem pa so povezali preteklost s prihodnostjo.

Dediščina Južnokorejska grobišča Gaya Tumuli na Unesco seznamu svetovne kulturne dediščine

7.12.2023 12:25

Grobišča Gaya Tumuli v Južni Koreji sestojijo iz grobov veljakov, posejanih po več predelih Korejskega polotoka, ki prikazujejo način delovanja antične konfederacije in njen položaj v odnosu do okoliških ljudstev.

Sporočila za javnost Dokumentarni film Rožinca o duhovnem in kulturnem izročilu Beneške Slovenije

7.12.2023 10:12

Film predstavlja duhovno in kulturno izročilo Beneške Slovenije z intimno pripovedjo štirih pesnic: Luise Battistig, Margherite Trusgnach, Andreine Trusgnach in Claudie Salamant, ki govorijo o tem, kako občutijo prostor, v katerem ustvarjajo.

Dediščina Nekatere nekdanje socialistične države nekaj odstranijo kot motnjo, druge cenijo kot dediščino

7.12.2023 10:06

Pojem dediščina ne pomeni vedno istega: to je odvisno od družbenopolitične ureditve, zgodovinskega časa … O srednje- in vzhodnoevropskih perspektivah v zvezi z dediščino je prejšnji teden na ZRC SAZU potekala znanstvena konferenca.

Knjige Milček Komelj z novo monografijo o življenju in delu mojstrov slovenskega impresionizma

7.12.2023 9:19

Pri Cankarjevi založbi je pod avtorskim peresom Milčka Komelja izšla monografija Mojstri slovenskega impresionizma, ki poleg ključnih del predstavlja tudi življenja slovenskih impresionistov in razvoj obdobja, ki je postavilo temelje slovenski umetnosti.

Intervju Peter Bratuša: Ne ustvarjam karikatur bogatih, bi pa rad, da se ironično zazremo v njihove "težave"

7.12.2023 6:15

"Kdo je Tomaž Kajzer?" je bilo vprašanje, ki je pred desetimi leti prekinilo slovensko tradicijo situacijskih komedij ter naznanilo novo obdobje ambiciozne, "resnejše" televizije. Po Jezeru in nizu drugih kriminalk se vračamo tja, kjer se je vse začelo.

Mediabus - Kultura Dokumentarna serija Nora pustolovščina Louisa de Funèsa: Na poti do uspeha – ob 21.10 na TV SLO 1

7.12.2023 5:30

Francoska serija je poglobljen portret slovitega komika Louisa de Funèsa. Pravo naravo znanega igralca, ki je znal občinstvu izvabiti tako smeh kot solze, razkrivajo zapiski iz osebnega arhiva, posnetki intervjujev in odlomki iz njegovih najbolj priljublj

Arhitektura in oblikovanje Center Pompidou bo izpostavo v Savdski Arabiji odprl do leta 2027

6.12.2023 21:54

Francoski Center Pompidou, eden vodilnih muzejev sodobne umetnosti na svetu, in Savdska Arabija sta podpisala predpogodbo za Muzej sodobne umetnosti v puščavski oazi Al Ula. Muzej bodo predvidoma odprli leta 2027.

Film in TV Stavke tudi uradno konec: hollywoodski igralci potrdili novo kolektivno pogodbo

6.12.2023 19:53

Člani sindikata ameriških filmskih in televizijskih igralcev SAG-AFTRA so z 78 odstotki glasov potrdili novo kolektivno pogodbo. Vodstvo sindikata se je zanjo z delodajalci dogovorilo prejšnji mesec - po stavki, ki je trajala 118 dni.

Film in TV Umrl je legendarni producent Norman Lear, ki je spremenil podobo humoristične nanizanke

6.12.2023 18:12

Umrl je sloviti televizijski scenarist in producent Norman Lear, avtor serij, kot sta bili All in the Family in Sanford and Son; v žanr situacijske komedije je vključil politično noto in komentarje družbe. Star je bil 101 leto.

Dediščina Babištvo vpisano na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine

6.12.2023 16:19

Odbor Unesca je na zasedanju v Bocvani sprejel odločitev o vpisu "Babištva: znanj, veščin in praks" na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Slovenija je ena od osmih držav, ki so skupaj predložile nominacijo.

Film in TV Zbudi me, nagrajeni film o pozabi in nasilju, odpira festival v Beljaku

6.12.2023 15:33

V beljaškem Mestnem kinu se z avstrijsko premiero slovenskega igranega filma Zbudi me v režiji Marka Šantića začenja filmski festival K3. Na festival potujeta tudi filma Jezdeca in Mož brez krivde ter dokumentarec Melania.

Oder Dš dš dš deževnik: Ko se dva deževnika namenita poiskat nekaj sladkega

6.12.2023 13:06

V Lutkovnem gledališču Maribor bo nocoj premiera predstave Dš dš dš deževnik, ki otroke in njihove starše popelje na odkrivanje malih in velikih skrivnosti tistega sveta, ki ga vidimo in slišimo, in tistega, ki ga šele odkrivamo z gibom, glasom in igro.

Sporočila za javnost V sedmi sezoni Mestne promenade razkrivajo skrivnosti Murske Sobote, Velenja, Postojne in Brežic

6.12.2023 12:22

Na prvi program Televizije Slovenija prihaja nova, sedma sezona serije Mestne promenade Andreja Dobleharja. Tokrat bo gledalce pospremil skozi Mursko Soboto, Velenje, Postojno in Brežice.

Knjige Panoptikum: Aktualno politična antična Antigona

6.12.2023 12:00

"Delo je bilo prvikrat uprizorjeno bržda 442 pr. n. e.," je zapisal čisto na začetku, po navedbi dramskih likov, prevajalec Anton Sovre. A morda si katero politično in etično nalogo Antigone velja zapomniti danes, ko se soočamo z dilemami sodobnega sveta?

Stran 1 od 7
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov