Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Najbolj brane

Rdeča Istra: V izolskem kinu bodo predvajali kontroverzni italijanski film

Unija Italijanov bo nocoj in v soboto v izolskem kinu Odeon predvajala film Red Land (Rosso Istria) o medvojnem nasilju v Istri. Projekciji nasprotujejo v Levici, kjer filmu očitajo žalitev zgodovinskega spomina.

29

Nepooblaščeni prodajalec ponuja dražje vstopnice za koncert Dominga

Festival Ljubljana je na spletu zasledil nepooblaščenega prodajalca vstopnic Viagogo, ki ponuja vstopnice za nastop Placida Dominga 17. junija v Ljubljani po višji ceni.

Lepi fant

Belgijski režiser Felix van Groeningen je za svoj prvi hollywoodski projekt sicer pridobil (producentsko) podporo Brada Pitta in zvezdniško zasedbo, a čustvena intenzivnost in liričnost njegovega pristopa ostajata nespremenjeni.

4

Dragoceni srednjeveški rokopis, Slavinski misal, bo obiskal matično župnijo

Slavino pri Postojni bo nocoj obiskal Slavinski misal, iluminiran srednjeveški rokopisni kodeks iz leta 1481, ki so ga izdelali na južnem Nemškem za eno od podružničnih cerkva takrat obsežne župnije Slavina.

2

Kendrick Lamar in SZA svoje nominirane pesmi na oskarjih nočeta izvajati

Tudi zadnji dnevi pred podelitvijo oskarjev minevajo v znamenju drame in zapletov v zvezi s spektaklom v dvorani Kodak. Kendrick Lamar in SZA ne bosta v živo izvajala svojega za zlati kipec nominiranega singla All The Stars iz filma Črni panter.

2

Charlotte Rampling: “Vedno sem igrala zgolj tiste like, ki bi lahko bili jaz”

Britanska igralka Charlotte Rampling je na minulem Berlinalu prejela častnega zlatega medveda za življenjsko delo, ob tej priložnosti je na javnem pogovoru odkrito spregovorila o svojem poklicnem in zasebnem življenju.

1

Simbioza človeka in umetne inteligence v glavi Michelangelovega Davida

V Laboratoriju Rampa na Kersnikovi ulici nov projekt prepleta polji umetnosti in znanosti. Davidov pogled skozi prizmo renesančne umetnosti razmišlja o robotih, ki imajo moč spreminjanja virtualne resničnosti.

Revolucionarni Chagall išče novega lastnika

Dražbena hiša Bonhams bo zadnji dan v mesecu na dražbo postavila sliko Revolucija 1937, delo slovitega rusko-francoskega umetnika Marca Chagalla. Zanjo si obetajo iztržiti do pol milijona funtov.

Začela so se obnovitvena dela na arkadah Plečnikove tržnice

Na arkadah Plečnikove tržnice so te dni stekla dela za obnovo ostrešja in zamenjavo strešne kritine. Kot sporočajo z ljubljanske občine, bodo pripravljalna dela trajala približno dva tedna, glavna dela pa naj bi bila predvidoma končana do konca maja.

3

Umrl je pisatelj, pesnik in dramatik Miroslav Slana

V starosti 69 let je umrl pesnik, pisatelj, dramatik, publicist, esejist in satirik Miroslav Slana, poroča Radio Slovenija.

2

Jaša Zlobec

Požvižgam se na časopis, v katerem je treba zaradi fizičnega obstoja žrtvovati zdaj ljudi, zdaj članke, zdaj svoje prepričanje. Prav gotovo ni najvažnejše, kolikim govoriš, ampak kaj govoriš.

Zelena knjiga

Zelena knjiga, eden od letošnjih oskarjevskih favoritov, ne skuša izumiti tople vode. Film ceste križa s priliko o odbitem paru, ki mora uvideti, da smo si ljudje bolj podobni kot različni. Pa ne, da je Peter Farrelly "rešil" vprašanje rasizma v Ameriki?

24

Oskarji prvič v 30 letih brez voditelja, znana so imena nekaterih podeljevalcev

Po večmesečnih razprtijah in ugibanjih je zdaj jasno, da bo letos prvič v treh desetletjih slovesna podelitev nagrad Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti potekala brez osrednjega voditelja.

4

Bojkotu HRT-ja so se pridružili tudi hrvaški režiserji

Društvo hrvaških filmskih režiserjev (DHFR) se je pridružilo nevladnim organizacijam, ki so pozvale k bojkotu hrvaške radiotelevizije (HRT), da bi podprli medije in novinarje, proti katerim je hrvaška javna medijska hiša sprožila tožbe.

4

MMC-jev filmski kviz: Preizkusite svoje oskarjevsko znanje!

Nedeljski večer in z njim 91. podelitev oskarjev se bliskovito bližata, in letošnja tekma za zlate kipce je še skoraj popolnoma odprta. Se je Akademija odločala med Zeleno knjigo in Romo ali pa nas lahko še popolnoma preseneti?

9

Pesmi in kolumne Jaše Zlobca: Moje življenje je moja revolucija. Predvsem moraš govoriti sebi.

"Prav gotovo ni najvažnejše, kolikim govoriš, ampak kaj govoriš. Moje življenje je moja revolucija. Predvsem moraš govoriti sebi," je v eni svojih kolumn zapisal pesnik, publicist, politik in velik borec za človekove pravice Jaša Zlobec.

3

Slash

Če se spomnim na vse, kar se je dogajalo skozi leta - ko končaš na tleh ali pa v rešilnem avtomobilu in podobno sranje - prišel sem do točke, ko me to ni več zabavalo. Nikoli se nisem trudil delovati "nevarno". To je bila etiketa, ki so mi jo prilepili.

2

Teorija zarote, po kateri bo Whoopi Goldberg "voditeljica presenečenja" na oskarjih

Uradno še vedno velja, da bo letošnja podelitev oskarjev šele druga v 91-letni zgodovini prireditve, ki se bo odvijala brez voditelja oziroma povezovalca.

4

Alita: Bojni angel

Čeprav se morda na prvi pogled zdi, da je Alita: Bojni angel le še eden izmed izdelkov današnje filmske industrije, ki sledi sodobnim smernicam in v ospredje akcijskih spektaklov potiska vedno več junakinj, pa to pravzaprav ne drži.

6

Lahko po zmagi na prvem tekmovanju Evrovizijskih zborov Slovenija ponovi uspeh?

Potem ko je Slovenija predlani zmagala na prvem izboru Evrovizijskega zbora leta, bo letos uspeh poskušala ponoviti vokalna skupina Jazzva. V Göteborgu nas bo zastopala 3. avgusta.

1