Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Najbolj brane

Jeroen Olyslaegers v Ljubljani "Zanamci nas bodo delili na tri skupine: upornike, kolaborante in tiste, ki so nemo stali ob strani"

19.4.2024 6:28

"Vprašanja o drugi svetovni vojni si zastavljamo, ker na intuitivni ravni razumemo, da je šlo v moralnem pogledu nekaj hudo narobe," verjame Jeroen Olyslaegers, avtor zgodovinskega romana Wil. V njem načne tabutemo kolaboracije s sovražnikom v času vojne.

Oder Prizori iz zakonskega življenja: razpad para v počasnem posnetku

19.4.2024 12:14

Prizori iz zakonske zveze, moderna klasika Ingmarja Bergmana, je bila ob nastanku – leta 1972 – med drugim deležna tudi očitkov, da prispeva k takratnemu naraščanju stopnje ločitev v Evropi. Zdaj zrcalo nesreči poročenega para nastavljajo še v Mariboru.

Umetniški trg Kdo so najbolje prodajani sodobni umetniki in umetnice?

18.4.2024 21:40

Jajoi Kusama je lani izpodrinila Davida Hockneyja z mesta najdonosnejšega sodobnega umetnika. Kljub zmanjšanju povpraševanja po dragih umetniških delih se opažata porast prodaje cenovno dostopnejših del in večja udeležba mlajših umetnikov na dražbah.

Citat Jennifer Lawrence

19.4.2024 12:45

Življenje ženske je samotno. Tako velikega dela naše izkušnje moški ne morejo deliti z nami ali ga razumeti, imajo pa v rokah naše pravice. Zato potrebujemo ena drugo.

Še zadnjič Labodji spev festivala Kurja polt: "Po desetih letih je en človek premalo"

19.4.2024 10:04

Danes v ljubljanskem Kinodvoru poteka slovo od festivala žanrskega filma Kurja polt, ki ga je 10 let vodila Maša Peče. Festival je imel zvesto občinstvo, a ga njegova vodja po toliko letih ne more več organizirati v "one-woman-band" maniri.

Knjige Svet Jaka poziva ministrstvo k povišanju sredstev

19.4.2024 13:26

V svetu Javne agencije RS za knjigo so se odzvali na, kot so zapisali, viharno reakcijo zlasti med prijavitelji knjižnih programov s področja leposlovja in humanistike. Poudarili so, da so bila letos sredstva ministrstva za razpise Jaku nižja kot lani.

Film in TV Na Festivalu neodvisnega filma jagodni izbor slovenske neodvisne produkcije

19.4.2024 10:47

Osrednji festival neodvisne filmske produkcije v Sloveniji predstavlja najboljše, kar premore slovenska neodvisna filmska scena. Do konca tedna bo dom te ustvarjalnosti Slovenska kinoteka.

Film in TV Slava Studia Ghibli se nadaljuje: častno zlato palmo bodo letos prvič podelili kolektivu

18.4.2024 17:11

Filmski festival v Cannesu bo maja s častno zlato palmo počastil legendarni japonski animacijski studio Ghibli, so sporočili organizatorji festivala. Festival v Cannesu bo nagrado prvič namenil kolektivu, in ne posamezniku.

Intervju Deena Abdelwahed: Današnja mladina mora spoznati, da v njihovem domačem okolju obstaja alternativa

18.4.2024 9:02

"Nočem vzpostavljati novih alternativ, ampak hočem ustvarjati svojo vrsto sodobne arabske glasbe za ljudi, ki jih dolgočasi glasba, kakršno najdejo na vsakem koraku," pravi Deena Abdelwahed, eno najvidnejših imen sodobne elektronske glasbe.

Razstave Nekaj več kot 40 del, ki popeljejo po prelomnem poglavju v delu Staneta Kregarja

17.4.2024 21:14

V Galeriji Prešernovih nagrajencev v Kranju predstavljajo delo Staneta Kregarja, in sicer dela tistega prelomnega desetletja, ko je slikar storil eno od velikih slogovnih sprememb svoje kariere in iz kubistično stiliziranega realizma prešel v abstrakcijo.

Dediščina Po nekdanjih rimljanskih Karakalovih termah, enem od sedmih Rimskih čudes, je znova stekla voda

18.4.2024 18:01

V Karakalovih termah, eni od najbolj znanih rimskih znamenitosti, so v preteklem tednu odkrili bazen, poimenovan Lo Specchio (Ogledalo). V bazenu kot v zrcalu odsevajo ostanki enega največjih antičnih kopaliških kompleksov.

Filmski festival Novi celovečerec Sonje Prosenc v glavnem tekmovalnem programu festivala Tribeca

18.4.2024 15:06

Odrešitev za začetnike je naslov tretjega celovečerca Sonje Prosenc, ki se je uvrstil med deseterico filmov glavnega mednarodnega tekmovalnega programa festivala Tribeca na Manhattnu. To bo tudi svetovna premiera za film z mednarodno igralsko zasedbo.

Fotografija Nagrada World Press Photo za posnetek Palestinke, ki objema truplo petletne nečakinje

18.4.2024 12:04

Reutersov fotograf Mohamed Salem je prejemnik prestižne nagrade World Press Photo za leto 2024 za posnetek Palestinke, ki objema truplo svoje petletne nečakinje v Naserjevi bolnišnici v Han Junisu v južni Gazi.

Odprtje razstave Kako je ustvarjal Marjan Pogačnik? V Narodni galeriji predstavljajo umetnikov skrivnosten postopek.

17.4.2024 16:12

Grafični proces Marjana Pogačnika je bil zapleten, zahteven in v marsičem zavit v tančico skrivnosti. V Narodni galeriji so zato pregledali beležke, skice, risbe in drugo gradivo, da bi rekonstruirali njegov edinstveni postopek.

Citat Deena Abdelwahed

18.4.2024 21:45

Mladi [Tunizijci] ne smejo početi, česar se od njih ne pričakuje. Če bi želeli kaj spremeniti, bi morali iti v Italijo.

Oder Psihopatologija neke monarhije – Shakespearove kraljeve kronike v interpretaciji v SLG-ju Celje

17.4.2024 16:56

Velika lakota in izbruh kuge sta temeljito pretresla Evropo 14. stoletja. Nastopila je še mala ledena doba, ki ni olajšala življenja; obstaja celo termin srednjeveška gospodarska kriza.

Benetke Na dan odprtja slovenskega paviljona tudi propalestinski protest na beneškem bienalu

18.4.2024 13:14

V okviru predogleda 60. beneškega bienala so v sredo odprli slovenski paviljon, dan pa je zaznamoval predvsem protest približno 70-glave množice, ki je glasno obsodila mednarodno podporo vojaški kampanji izraelske vlade proti Gazi.

Balet "Če je kakšna baletna predstava mariborska, je to zagotovo Grk Zorba"

12.4.2024 15:58

V Baletu SNG Maribor po dvajsetih letih na oder postavljajo balet Grk Zorba. Za nov plesni zanos je poskrbel legendarni koreograf Lorca Massine, ki je leta 1988 s skladateljem Mikisom Theodorakisom v veronski Areni pripravil praizvedbo baleta.

Knjige 160 let Lavričeve knjižnice iz Ajdovščine: dolga pot, na kateri so knjige skrivali tudi po domovih

17.4.2024 17:35

Lavričeva knjižnica iz Ajdovščine je v svoji 160-letni zgodovini prešla mirna in burna zgodovinska obdobja, najhuje je bilo med obema svetovnima vojnama pod italijansko oblastjo, ko so v strahu pred uničenjem ljudje knjige skrivali po domovih.

Knjige 120 let od rojstva Srečka Kosovela. Ministrica Vrečko: "Njegove pesmi nosijo univerzalno sporočilo"

18.3.2024 11:00

120 let mineva od rojstva pesnika in humanista Srečka Kosovela, ki je slovensko umetnost zapustil mnogo prezgodaj, kljub mladosti pa zapustil izjemen in prelomen literarni opus.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov