Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo
Gorenjska avtocesta je med priključkoma Brnik in Kranj vzhod spet odprta v obe smeri. Ostajajo daljši zastoji.

Najbolj brane

Glasba Depeche Mode so razkrili vzrok smrti svojega klaviaturista Andrewa Fletcherja

30.6.2022 11:20

Člani Depeche Mode so v zapisu na spletu sporočili vzrok smrti klaviaturista in ustanovnega člana te britanske elektronske zasedbe Andrewa Fletcherja, ki je umrl 26. maja. Za 60-letnega Fletcherja je bila usodna disekcija aorte.

Vizualna umetnost Stavba Kina Šiška z novo preobleko, ki s pomočjo digitalnega vmesnika omogoča interakcijo

30.6.2022 17:19

V Kinu Šiška bodo predstavili zunanjo poslikavo stavbe, ki sta jo ustvarila predstavnika mlajše generacije ustvarjalcev na področjih grafitov in vizualizacij, to sta Marko K. Gavez in knnz (Neža Knez).

Film V Karlovih Varih se začenja eden najstarejših in najbolj sproščenih evropskih filmskih festivalov

1.7.2022 8:51

Karlovi Vari na Češkem so znova prizorišče mednarodnega filmskega festivala, enega najstarejših in najpomembnejših evropskih filmskih festivalov. Tokrat se v glavnem tekmovalnem programu za kristalni globus poteguje 12 filmov, med katerimi ni slovenskega.

Arhitektura in oblikovanje Razstava keramike, ki sooča različne avtorske poetike

30.6.2022 17:46

V Mestni hiši v Kranju odpirajo razstavo Keramika v Sloveniji 2005-2022. Pregledna razstava keramike na Slovenskem od leta 2005 dalje je bila zasnovana kot spremljevalna razstava 5. mednarodnega trienala UNICUM, ki bo potekal leta 2023.

Film in TV Prva mednarodna festivalska nagrada za film Vesolje med nami

30.6.2022 21:11

Mladinski film Vesolje med nami režiserke Rahele Jagrič Pirc je na 10. mednarodnem festivalu otroškega filma v Seulu dobil svojo prvo mednarodno nagrado.

Film Cameron Diaz se po osmih letih vrača iz igralske upokojitve

30.6.2022 8:34

Cameron Diaz, ki je leta 2018 uradno potrdila svojo upokojitev, se očitno vrača pred kamere. Svojo zadnjo vlogo je odigrala leta 2014 v celovečercu Annie z Jamiejem Foxxom. In prav z njim bo nastopila tudi v prihajajočem filmu Back in Action.

Slovenska suita TV-upodobitev skladbe Alda Kumarja, ki temelji na ljudski glasbi slovenskih pokrajin

29.6.2022 20:10

V četrtek bo na sporedu televizijska upodobitev skladbe Slovenska suita skladatelja Alda Kumarja v izvedbi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in dirigenta Simona Krečiča. Ob tem so posneli slovenske pokrajine, ki jih glasbeno slika Kumarjeva skladba.

Ars in Prvi Teden radijskih iger skozi specifični in pronicljivi humor Frana Milčinskega

30.6.2022 15:31

Zadnji teden junija v terminih radijske igre na Arsu in Prvem posvečajo Franu Milčinskemu ob njegovi okrogli in pol okrogli obletnici.

Filmska recenzija Top Gun: Maverick

31.5.2022 11:39

Za filmsko nadaljevanje, katerega nastanek upravičuje predvsem inertna narava nostalgije, vedno obstaja nevarnost ustvarjalnega bankrota.

Oder Monodrama Mojster, ki temelji na Plečnikovi bogati osebni pisemski korespondenci 

30.6.2022 14:38

Kot gledališko posvetilo arhitektu Jožetu Plečniku bo po scenariju in v režiji Jaše Kocelija zaživela monodrama Mestnega gledališča Ljubljanskega (MGL), naslovljena Mojster, v kateri tega velikega arhitekta upodablja Alojz Svete.

Ocenjujemo Filmska recenzija: Vojna zvezd - Poslednji jedi

14.12.2017 16:03

"Naša prava vrednost je v tem, kar bodo postali tisti, ki nas bodo nasledili." Nekaj takega zgubani, stari modrec položi na srce prijatelju v Poslednjem jediju.

Glasba Umrl je Florian Schneider, soustanovitelj pionirske zasedbe Kraftwerk

6.5.2020 18:34

Po bitki z rakom je umrl Florian Schneider, soustanovitelj in klaviaturist kultne nemške elektronske glasbene zasedbe Kraftwerk, ki je za vedno spremenila pokrajino popularne glasbe. Star je bil 73 let.

Metelkova 6 Nevladne organizacije ne bodo izseljene, prizadevanje za končanje sodnih postopkov proti njim

29.6.2022 15:02

Na ministrstvu za kulturo nameravajo končati sodne postopke, ki potekajo proti nevladnim organizacijam s prostori na Metelkovi 6 v Ljubljani, prav tako nobena ne bo izseljena od tam.

Intervju "Mečevalskega dvoboja ne bi nikoli posneli brez kaskaderjev. Zakaj ni enako s prizori seksa?"

29.6.2022 8:23

Ite O'Brien morda ne poznate po imenu, a če ste na tekočem s prestižnimi TV-serijami, ste njeno delo najbrž že opazili. Ogromne zasluge ima za to, da prizori spolnosti na malih zaslonih v zadnjem času postajajo vse bolj življenjski, neklišejski.

Ulična umetnost Ljubljana Street Art: mesto dobi cel kup novih poslikav

27.6.2022 12:15

Začenja se 4. festival ulične umetnosti Ljubljana Street Art Festival, ki na mestne ulice prinaša poslikave, mednarodno konferenco, razstavo, delavnice in koncerte. Letošnja tema je ulična umetnost na periferiji ter periferija ulične umetnosti.

Vizualna umetnost Slovo Margaret Keane, ki ji je mož pobral zasluge za slike, Burton pa o tem posnel film

29.6.2022 16:16

Umrla je umetnica Margaret Keane, znana po slikah otrok z velikimi žalostnimi očmi. Svoje avtorstvo slik je morala dokazati na sodišču, potem ko je avtorske zasluge prvotno prevzel njen mož. O dogodku je Tim Burton leta 2014 posnel film Big Eyes.

Fotografija Razstava Ulija Webra, ki je v objektiv ujel tudi Kylie Minogue, Stinga in Daniela Radcliffa

30.6.2022 13:31

Na Ljubljanskem gradu odpirajo razstavo nemškega fotografa Ulija Webra, ki se ponaša s svetovnim slovesom. Njegova dela so bila že na ogled v najpomembnejših muzejih, pa tudi v prestižnih revijah, kot so Vogue, Marie Claire, Elle in GQ.

Ukrajina Slovenska študenta arhitekture želita obnoviti Harkov: z dražbo Kraljevih stolov zbrala 7300 evrov

21.6.2022 7:14

"Z dražbo sva zadovoljna, nad pričakovanji," pravita Miha Benčina in Nikolaj Srdič Kranjc, študenta, ki sta na dražbi predelanih kultnih stolov Lupina Nika Kralja zbrala 7325 evrov. Ti bodo namenjeni projektu za obnovo Harkova v Ukrajini.

Festival delavskega filma Kamerat Drugo leto zapored projekcije filmov v nekdanjem rudniku Trbovlje-Hrastnik

30.6.2022 15:20

V okviru druge izvedbe festivala delavskega filma Kamerat si bo v nekdanjem rudniku Trbovlje-Hrastnik mogoče ogledati 16 domačih in tujih filmov. Letos je v fokusu festivala Češka, predvajali bodo tri češke filme z delavsko tematiko.

Jezikovni spletovalec Kako napišemo pooblastilo?

29.1.2020 11:57

V določenih primerih je nujno, da smo pri opravljanju obveznosti (npr. prevzem pošiljke, polog denarja) tudi fizično prisotni, svojo identiteto pa dokazujemo z veljavnim osebnim dokumentom.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov