Kaj so tokrat pripravili na Radiu Slovenija? Foto: RTV SLO
Kaj so tokrat pripravili na Radiu Slovenija? Foto: RTV SLO
Na radiu niso pozabili niti na 250-letnico rojstva Antona Tomaža Linharta. Foto: RTV SLO

Kratka igra poslušalce popelje v realno-nadrealni svet, kjer gradi avtorica kratke učinkovite sekvence s pomočjo raznolikega, bogatega in duhovitega jezika. V igri, ki jo je režirala Ana Krauthaker, se predstavljajo Kristijan Muck, Barbara Žefran in Gaber Trseglav. Za dramaturgijo je poskrbel Goran Schmidt, kot tehnični asistent se je podpisal Zmago Frece, kot asistentka režije pa Bernarda Černe, glasbena opremljevalka je Darja Hlavka, tonski mojster pa Jure Culiberg.

Kaj se obeta za konec?
Z igro se je tako radijska ponudba premier za prvo četrtino leta približala koncu, saj bo 24. marca ob 22.05 na 3. programu Radia Slovenija sledila le še priredba mladostniškega viharniškega dela Antona Tomaža Linharta Miss Jenny Love, ki jo je priredila Zarika Snoj Verbovšek. Priredba sovpada z 250. obletnico rojstva tega prvega slovenskega dramatika, omenjeno delo pa je zaradi zapletene zgodbe praktično neuprizorljivo. Tako je prirediteljica uspešno vpletla lik literarnega zgodovinarja, ki poslušalcu pomaga prek pripovednih čeri.

S priredbo Miss Jenny Love se bo tako končal cikel šestih radijskih iger, med katerimi je že bilo mogoče prisluhniti delom Trije grahki, Noji nad Triglavom, Lisička je prav zvita zver in kratki zvočni igri Pesem siren.