Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Kot je za TV Dnevnik poročala Anja Šter, primer Mie Skrbinac ni edini primer spolnega nadlegovanja na AGRFT-ju, obtožbe bremenijo še najmanj tri druge profesorje. Za STA so glede teh danes na akademiji pojasnili, da so vse druge prijave, ki so prispele na akademijo, anonimne in ne vsebujejo elementov, ki bi vzbujali sum kaznivega dejanja, zato jih AGRFT ni predal organom pregona, ampak je z njimi seznanil obtožene in bo zadevo zaradi nepristranskosti predal v reševanje Univerzi v Ljubljani.

Sorodna novica Mia Skrbinac uradno vložila prijavo spolnega nadlegovanja z zlorabo položaja

Mia Skrbinac obtožuje 58-letnega Tribušona, da jo je med študijem dve leti spolno nadlegoval. Tribušon se na klice novinarjev doslej ni odzval. Po pravilniku lahko univerza v primeru utemeljenega suma spolnega nadlegovanja prekine pogodbo z zaposlenim. Mora pa sum kaznivega dejanja nemudoma naznaniti pristojnim organom.

Kot so še pojasnili na AGRFT-ju, je akademija še pred prispetjem prijave sama na pristojno državno tožilstvo vložila naznanilo dejstev v povezavi s sumom storitve kaznivega dejanja.

Igralka Mia Skrbinac je prva javna oseba v Sloveniji po začetku gibanja #jaztudi, ki se je izpostavila kot žrtev spolnega nasilja.

Igralka je za oddaji Tednik in Dnevnik na Televiziji Slovenija opisala, da je profesor, ki ga takrat še ni poimensko izpostavila, med letoma 2014 in 2016 izvajal psihično in fizično nasilje, tako na urah igre, zapakirane v študijski proces, kot tudi zunaj predavalnice, na hodnikih.