Vprašanje je samo še, kako grozno frizuro mu bodo namenili, če bo dobil še eno vlogo zlikovca ... Foto: EPA
Vprašanje je samo še, kako grozno frizuro mu bodo namenili, če bo dobil še eno vlogo zlikovca ... Foto: EPA
Penelope Cruz je na krov gusarske ladje stopila leta 2011.

Španski oskarjevec je menda še v začetni fazi pogajanj s studiem Disney, ki bi ga rad videl v vlogi negativca v petem delu Piratov s Karibov Dead Men Tell No Tales, poroča filmski blog The Wrap. Peti del serije, ki je doslej zaslužila že približno 3,7 milijarde dolarjev, bosta režirala Joachim Rønning in Espen Sandberg (skupaj sta režirala že zgodovinsko pomorsko dramo Kon-Tiki).

Že prej so krožile govorice, da bo zlikovec tokrat Christoph Waltz, a trenutno se zdi bolj verjetno, da bo Kapitan Brand - maščevalni duh, ki ima na muhi Jacka Sparrowa, češ da je kriv za smrt njegovega brata - na koncu vendarle Bardem.

Geoffrey Rush se najverjetneje vrača kot Barbarossa, morda v navezi z novim likom Branda, ponovno bomo videli Iana McShanea in Stephena Grahama, izključene pa niso niti epizodne vlogice za Orlanda Blooma in Keitha Richardsa. V scenariju je bojda tudi nov lilk "britanskega vojaka" in dekleta, ki ga skuša obvarovati.

Tokrat bolj "art" režiserja
Kdo ve, ali je vlogo Bardemu priporočala žena Penelope Cruz, ki je nastopila v četrtem delu franšize Z neznanimi tokovi (2011). "Neuradni" viri poročajo, da ga zanima sodelovanje z Rønningom in Sandbergom, ki sta v Kon-Tikiju kljub nizkemu proračunu dosegla izjemen vizualni učinek.

Producent projekta, ki ga bodo februarja začeli snemati v Avstraliji, bo tudi tokrat Jerry Bruckheimer. Premiero filma so pri Disneyju napovedali za julij 2017.

Dvakrat Bardem-Penn
Javiera Bardema bomo naslednjič videli v vohunski drami The Gunman (2015), v kateri ima glavno vlogo Sean Penn. Penn obenem ravno v teh dneh režira dramo The Last Face, v kateri poleg Charlize Theron igra tudi - Javier Bardem.