Foto: BOFF
Foto: BOFF

Festival filmov o športu in naravi, na kratko BOFF, se je v torek začel z okroglo mizo o trajnostni mobilnosti v Sloveniji in Alpah, na kateri so sodelovali klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj, predsednik skupnosti Julijskih Alp Klemen Langus, Miro Kristan iz Posoškega razvojnega centra, Majda Odar iz TNP-ja in v. d. direktorice STO-ja Ilone Strmecki.

"Sneg v gorah, praznični dnevi med božičem in silvestrovim ter narava in šport na velikem platnu Kulturnega doma Bovec. To je po lanski izjemi stalnica zadnjih let v Bovcu," so zapisali organizatorji. Festival so morali lani odpovedati zaradi epidemičnih razmer.

Celoten program festivala najdete tukaj.

Tudi letos bo na festivalu kar nekaj slovenskih premier, v goste pa prihajajo tudi akterji in avtorji filmov. Do četrtka se bo odvrtelo skupaj 36 filmov, med njimi je deset filmov domače produkcije.

Kot so zapisali v najavi, so prav v zadnjih tednih na spored dodali še dva domača filma, natančneje premieri, to sta smučarsko-deskarska Karantena in plezalski Skyman.

Foto: BOFF
Foto: BOFF

Kot običajno je večina filmov uvrščenih v tekmovalni program, ki ga sestavljata kategoriji dolgih športnih in kratkih športnih filmov ter kategorija Narava in ekologija.

Odprta je tudi razstava, ki jo tokrat sestavljajo grafike in izdelki rokodelca Jureta Sodje (Moonchild Snowboards). Poleg okrogle mize, razstave in pogovorov se na spored vračata tudi delavnici na Kaninu – lavinska in freeride.

Zapisali so še, da pred Kulturnim domom organizirajo brezplačno testiranje na covid-19.