Kakšen bizaren zaplet so si scenaristi lahko zamislili za Christopherjev lik, da je ta zavrnil sodelovanje? Foto: IMDb
Kakšen bizaren zaplet so si scenaristi lahko zamislili za Christopherjev lik, da je ta zavrnil sodelovanje? Foto: IMDb
Serija Girls se osredotoča na del (newyorške) populacije, ki ga je kultni Seks v mestu prikladno spregledal. "Pri Gossip Girl (Opravljivka) je šlo za najstnike, ki merijo moči na Upper East Sideu, pri Seksu v mestu pa je šlo za ženske, ki so že "pogruntale" kariero in prijateljstvo, zdaj pa skušajo to storiti še z družinskim življenjem. Vmes pa je bil ogromen prazen prostor, ki ga ni nihče tematiziral," je stališče avtorice serije, Lene Dunham.

27-letni Christopher Abbott v HBO-jevi nadaljevanki Girls (Punce) igra "prijaznega fanta", čeprav morda rahlo mevžastega Charlieja, ki ga je ena od protagonistk serije, Marnie (Allison Williams) na koncu prve sezone precej brutalno načevljala. Čeprav se je po tistem pojavljal manj, pa je ostal na obzorju - in vest o njegovem odhodu je precejšnje presenečenje ravno zato, ker je ravno po (netipično hiperromantični, ne ravno realistični) zadnji epizodi druge sezone po velikopotezni spravi kazalo, da bosta Charlie in Marnie kot par v naslednjih delih ena od rdečih niti celotne nadaljevanke.

Neuradni viri poročajo, da naj bi bil razlog za Abottov odhod spor z avtorico, scenaristko in protagonistko nagrajevane HBO-jeve serije, Leno Dunham. V laseh sta si bila, tako piše New York Post, zaradi scenarija; Chrisu naj ne bi bilo všeč, v katero smer se razvija zgodba.

Mimogrede, Dunhamova je na pragu tretje sezone prevetrila svojo scenaristično ekipo: serijo, ki se je do zdaj zdela namenjena predvsem ženskemu občinstvu, bo odslej pisalo precej več moških.

Uradni razlog: prezaposlenost
Če že ne razlog, pa je uradno potrjeno vsaj to, da "Charlie" odhaja: "Chris je hvaležen za izkušnjo sodelovanja z Leno, Juddom [Apatowom, op. n.] in celotno zasedbo Punc, a je trenutno zaposlen s sodelovanjem pri številnih drugih projektih; odločil se je, da se v serijo ne bo vrnil," je v izjavi za javnost zapisal njegov predstavnik za stike. Abbott, ki se je po zaslugi serije sploh pojavil na "radarju" javnosti, je v zadnjem času nastopil v televizijskem indie filmu Burma, še letos pa ga bomo menda lahko videli v drami The Sleepwalker.