Del Toro je leta 2000 prejel oskarja za vlogo v filmu Preprodajalci. Foto: EPA
Del Toro je leta 2000 prejel oskarja za vlogo v filmu Preprodajalci. Foto: EPA
Gael Garcia Bernal
Mladega Cheja je v filmu Motoristov dnevnik upodobil Gael Garcia Bernal Foto: EPA

Zaigral bo namreč v najnovejšem filmu o polljudeh, polvolkovih hollywoodskega studia Universal Pictures z naslovom Wolf Man. Del Toro pa pri filmu ne bo pokazal samo svojih igralskih sposobnosti (o njih po prejetju oskarja za najboljšega stranskega igralca v filmu Preprodajalci iz leta 2000), pač pa bo tudi soproducent filma skupaj s Scottom Stuberjem, Rickom Yornom in Mary Parent.

Kaj o volkodlakih še ni bilo povedano?
Scenarij za predelavo filma iz leta 1941 bo napisal Andrew Kevin Walker, ki je zaslužen že za veliko uspešnico Sedem z Bradom Pittom in Gwyneth Palthrow v glavnih vlogah. Zgodba bo podobna kot v izvirniku – moški se vrne v domovino, kjer ga ugrizne volkodlak in kmalu začne tudi sam kazati znake volkodlaka. Od prvega filma se bo novi film razlikoval le v tem, da se bo dogajal v viktorijanski Angliji.

Najprej mora končati Guerillo
Film, ki ga bodo začeli snemati šele v začetku leta 2007, saj se bo takrat končalo snemanje filma Guerilla, je prava dobrodošlica za Benicia Del Tora, saj je sam vnet zbiratelj vsega, kar je povezano z volkodlaki. Igralec se poleg vloge v filmu Preprodajalci lahko pohvali z nastopom v še nekaj uspešnih filmih, ki so jih pohvalili tudi kritiki. Tako je zaigral v filmih 21 gramov, Mesto greha in Osumljenih pet.