Pamela je zadnja leta odločna aktivistka za pravice živali in veganka, ki opozarja na nujnost množičnejšega uživanja hrane izključno rastlinskega izvora. Foto: EPA
Pamela je zadnja leta odločna aktivistka za pravice živali in veganka, ki opozarja na nujnost množičnejšega uživanja hrane izključno rastlinskega izvora. Foto: EPA

Igralka in aktivistka Pamela Anderson je bila z bobnarjem zasedbe Mötley Crüe, Tommyjem Leejem poročena tri leta, z njim ima tudi dva zdaj že odrasla sinova.

Serija poskuša osvetliti družinsko nasilje, zlorabe in razmerja moči, podobno kot je bilo to v seriji Ameriška zločinska zgodba – 1. sezona (The People v. O. J. Simpson: American Crime Story), kjer usmerjajo pogled v Marcio Clark, ali pa lanski Impeachment, kjer se razpre zgodba Monice Lewinsky, ki je delovala tudi kot producentka nadaljevanke.

V nasprotju z njo Pamela Anderson ni želela pomagati ustvarjalcem pod okriljem pretočne platforme Hulu povedati zgodbo o eni izmed njenih najbolj travmatičnih izkušenj, poroča portal Nylon. Pozornost namreč usmerjajo na leto 1995, ko je splet preplavil njen zasebni vroči posnetek, ki sta ga posnela s takratnim možem Tommyjem Leejem na medenih tednih.

Zdaj pa so sporočili z druge platforme, Netflixa, da se je zvezdnica Obalne straže odločila povedati svojo plat zgodbe prek dokumentarnega filma v njihovi produkciji. "Pamela je pripravljena povedati svojo zgodbo v novem dokumentarnem filmu," so zapisali v tvitu. Ob razkritju, da se film pripravlja že nekaj let, je Netflix opozoril, da bo v njem prikazala "ikona pop kulture, ki predstavlja dejstva iz ozadja, medtem ko se ozira nazaj na svojo poklicno pot in osebno pot."

Pamela Anderson in Tommy Lee sta se spoznala leta 1994. Foto: AP
Pamela Anderson in Tommy Lee sta se spoznala leta 1994. Foto: AP

Najava je prišla tudi z njenim lastnoročnim zapisom: "Moje življenje: tisoč nepopolnosti, milijon napačnih predstav." Igralka je sporočilo zapisala na uradni pisemski papir Netflixa. "Pokvarjena, divja in izgubljena. Nobenih pričakovanj nimam za izpolniti – lahko te samo presenetim." Dodala je še: "Ne žrtev, ampak preživela in živa, da lahko povem resnično zgodbo."

Za zdaj ni drugih informacij o tem, kaj je mogoče pričakovati od prihajajočega dokumentarca. Hulu pa bo naslednji teden predvajal osmo in zadnjo epizodo serije Pam & Tommy.

Lee je bil zaradi nasilja v družini obsojen na šest mesecev zapora
Nekdanja Playboyeva zajčica Pamela Anderson ter bobnar zasedbe Mötley Crüe sta se spoznala leta 1994, že na prvem zmenku "skočila" na izlet v Mehiko in se štiri dni pozneje vrnila poročena. Na medenih tednih je nastal tudi vroči posnetek. Leta 1996 se jima je rodil prvorojenec Brandon, leto in pol pozneje pa še Dylan. Kmalu za tem ga je zaradi fizičnega in verbalnega nasilja prijavila policiji.

Lee je bil zaradi nasilja v družini obsojen na šest mesecev zapora, s Pamelo pa sta se uradno razšla, a sta sinova "kot družina" vzgajala skupaj vse do leta 2006, ko se je Pamela poročila najprej s Kidom Rockom in nato z Rickom Salomonom. Od leta 2008 do 2010 sta znova živela skupaj.