Te so postale glasnejše po smrti Daniela Craiga kot Bonda v 25. bondijadi z naslovom Ni čas za smrt. Ko so ga iz občinstva vprašali o njegovem prihajajočem filmu, ki temelji na britanski seriji Luther, se je v odgovoru izključil iz vloge agenta 007.

Idris Elba je bil eden izmed govornikov v Dubaju. Foto: EPA
Idris Elba je bil eden izmed govornikov v Dubaju. Foto: EPA

"Zelo je temačno," je Elba dejala o seriji. "TV-serijo delamo približno deset let in zato je naravno nadaljevanje, da jo prenesemo še na velika platna, in tako smo tukaj s prvim filmom." Dodal je: "Veste, veliko ljudi govori o drugem liku, ki se začne z 'J' in konča z 'D', a jaz ne bom ta tip. Jaz bom John Luther. To sem jaz."

50-letnega igralca bo v kratkem mogoče videti v filmu Luther: The Fallen Sun, v katerem je odigral glavno vlogo. Film bo premierno v kinematografih prikazan 24. februarja, nato pa na Netflixu od 10. marca.

Medtem ko je bil na odru, je Elba razpravljal o prihajajočem filmu, ki ga pripravlja z ameriškim igralcem in rokoborcem Johnom Ceno in se imenuje The Heads of State. "On igra ameriškega predsednika. Jaz igram britanskega premierja," je dejal Elba. "Zelo sem navdušen nad tem, ker vodenje poteka v tako različnih oblikah."

Sorodna novica Idris Elba pomembnežem v Davosu: "Svet trenutno potrebuje vaše hitro ukrepanje"

V zadnjih tednih se je Elba pojavil na Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu v Švici, kjer sta on in žena Sabrina Dhowre Elba prejela nagrado za svoje delo na področju varovanja okolja, prehranske varnosti in podnebnih sprememb v Afriki. Oba sta tudi ambasadorja dobre volje pri Mednarodnem skladu za razvoj kmetijstva pri Združenih narodih.

Elba deluje tudi kot veleposlanik za boj proti kriminalu s svojo pobudo Don't Stab Your Future (Ne zabodi lastne prihodnosti) v Združenem kraljestvu, natančneje na območju, kjer je odraščal v vzhodnem Londonu, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

"Kreativne industrije so gospodarski motor"
Med nagovorom je pozval države, naj več vlagajo v kreativne industrije, saj lahko zagotovijo gospodarski motor, ki zagotavlja delovna mesta njihovi mladini. Zlasti, je dejal, bi lahko ustvarjalna delovna mesta močno pomagala afriškim državam.

"Verjamem, da mora Afrika, zlasti kot celina, pograbiti pripoved, spremeniti pripoved o sebi," je dejal. Ko je razpravljal o pripovedovanju zgodb, je pohvalil Dubaj za njegovo "neverjetno turistično zgodbo", ki jo je razvil v zadnjih desetletjih. Mesto doživlja nov nepremičninski razcvet, ki ga delno spodbuja ruska gotovina sredi vojne Moskve proti Ukrajini, komentirajo pri AP-ju.

"Mislim, da bi moral Dubaj dobiti oskarja, ker je (mesto) neverjetno," je dejal Elba in zaploskal. "To je zelo, zelo dobro delo in druge države bi se lahko zgledovale po tem."