Tom Sizemore. Foto: Reuters
Tom Sizemore. Foto: Reuters

Kot poroča CNN, se 61-letni igralec zdravi na intenzivni negi. Njegov predstavnik Charles Lago je dejal, da lahko samo čakajo, kako se bo razpletlo. Druge podrobnosti niso znane.

Tom Sizemore, ki prihaja iz Deotrita, se je v 90. letih in na prelomu stoletja pojavil v veliko kriminalnih in vojnih filmih, na primer v Vročici, Rojenih morilcih, Pearl Harbourju in Sestreljenem črnem jastrebu, v katerih je upodobil močne osebnosti, ki ne kažejo čustev. Verjetno najbolj pa je znan po vlogi narednika Mika Horvatha v vojni uspešnici Reševanje vojaka Ryana, ki se dogaja v drugi svetovni vojni. Ob njem je zaigral tudi Tom Hanks.

Za vlogo v televizijski seriji Witness Protection je bil poleg tega leta 2000 nominiran za zlati globus, v zadnjem času pa se je na malih ekranih pojavil v nanizankah Twin Peaks in Cobra Kai.

V zasebnem življenju je imel veliko težav. Dolgo se je boril z odvisnostjo od mamil. V pogovoru z Larryjem Kingom leta 2010 je dejal, da je bil odvisen od kokaina, heroina in metamfetamina. Pojavil se je tudi v resničnostnem šovu Celebrity Rehab with Dr. Drew.

Večkrat je prišel tudi v navzkrižje z zakonom. Leta 2003 je bil obsojen zaradi družinskega nasilja nad nekdanjo zaročenko Heidi Fleiss.