Igra prestolov HBO-ju prinaša rekordno visoko gledanost, tudi kritiki ji prikimavajo. Foto: EPA
Igra prestolov HBO-ju prinaša rekordno visoko gledanost, tudi kritiki ji prikimavajo. Foto: EPA

Ohlapno bo temeljila na delih R. R. Martina, po katerih so posneli izvirno serijo, indijski liki bodo spominjali na tiste iz že znane nadaljevanke in knjig.

V vlogi, zasnovani po Daenerys Targaryen (v izvirniku jo igra Emilia Clarke), princesi v izgnanstvu, katere očeta so ubili, ko so družini vzeli kraljestvo, se bo predstavila indijska tv-zvezdnica Sakši Tanvar. Vlogo oblastiželjne Cersei bo prevzela Anita Hasanandani, Jon Snow pa bo Part Samtaan.

Po spletnih zapisih sodeč, se bo serija namesto na izmišljenih celinah Westeros in Essos dogajala v okoliščinah indijske vstaje leta 1857 (tudi naslov je dobila po palači, ki so jo v teh spopadih bombardirali Britance), zato bodo morda zmaje in fantazijske elemente, ki smo jih vajeni iz Martinovih del, ustvarjalci vendarle opustili.

Nadaljevanka bo nastajala pod okriljem studiev Sony, medtem ko izvirnik - oboževalci že odštevajo do pete sezone, ki prihaja 12. aprila - snema hiša HBO pod produkcijsko taktirko Davida Benioffa in D. B. Weissa. Igro prestolov pretežno snemajo na Severnem Irskem, pa tudi na Hrvaškem, Islandiji, v Maroku, Španiji, Malti, na Škotskem in v ZDA.