Johnnyja Deppa skrbi to, da izgovori več napisanega dialoga kot svojih misli. Foto: EPA
Johnnyja Deppa skrbi to, da izgovori več napisanega dialoga kot svojih misli. Foto: EPA

V intervjuju za BBC je oboževani hollywoodski zvezdnik povedal: "Ne bom rekel, da bom nehal to sekundo, ampak mislim, da ta trenutek ni daleč. Ko sešteješ, koliko dialogov poveš skozi leto, in ugotoviš, da si večkrat izrekel besede iz nekega scenarija kot lastne, začneš razmišljati, kako nora izbira za neko človeško bitje je to."

Trikratni nominiranec za oskarja, a vedno oskarjevski osmoljenec, je svojo kariero v 80. letih začel kot najstniški idol iz serije 21 Jump Street, nato pa mu je uspel preskok v resne igralske vode. Njegovo pot je močno zaznamovalo sodelovanje z režiserjem Timom Burtonom, s katerim sta posnela več uspešnic.

Z "Jezdecem" ustrelil mimo
Deppov najnovejši podvig, visokoproračunski Osamljeni jezdec, nima večjega uspeha pri kinoblagajnah (niti kritiki mu niso ravno naklonjeni), studiu Disney zaradi tega filma napovedujejo velike izgube. A bodo gotovo vseeno ostali v pozitivnih številkah, tudi po zaslugi Deppa in njegove zdaj že kultne vloge gusarja Jacka Sparrowa v Piratih s karibov.

Kot so spomnili pri Guardianu, je leta 2011 v tv-intervjuju 60 Minutes podoben upokojitveni manever napovedal tudi Deppov vrstnik, prav tako hollywoodski "težkokategornik" Brad Pitt, ki se namerava v prihodnosti posvetiti produkciji. Pa ga še kar gledamo na velikih platnih ...

Tudi Deppovega čednega obraza ne gre kar takoj odpisati: za leto 2015 je v načrtu peti del Piratov s Karibov, kot Nori klobučar naj bi se vrnil tudi v Burtonovem nadaljevanju Alice v čudežni deželi. Dogovoril se je tudi že za naslovno vlogo v komičnem trilerju Mortdecai, v katerem se mu bosta pridružila Gwyneth Paltrow in Ewan McGregor.