V Ultronovi dobi se Maščevalcem pridružita Elizabeth Olsen in Aaron Taylor-Johnson oz. The Scarlet Witch in Quicksilver. Foto:
V Ultronovi dobi se Maščevalcem pridružita Elizabeth Olsen in Aaron Taylor-Johnson oz. The Scarlet Witch in Quicksilver. Foto:
Joss Whedon s Scarlett Johansson na snemanju Ultronove dobe.

The Hollywood Reporter poroča, da bosta brata, ki sta podpisana pod lanski Marvelov spektakel Stotnik Amerika: Zimski vojak, prevzela režijo tudi osrednje, najdonosnejše franšize tega studia. Oba dela sage Avengers: Infinity War - dobili bomo namreč prvi in drugi del - bosta v enem samem zamahu posneta v prihodnjem letu. Premiera prvega dela "Neskončne vojne" je napovedana za maj 2018, druga pa točno eno leto pozneje.

Whedon je sicer že večkrat namignil, da bo letošnji Avengers: Age of Ultron zadnji film, ki ga bo režiral za to vejo Marvelovega vesolja. Še januarja je za filmsko revijo Empire izjavil: "Ne morem si predstavljati, da bi se tega spet lotil. Neverjetno težko je, in ko bodo Maščevalci 3 & 4 za menoj, bo minilo že pet let, odkar sem ustvaril kaj, kar bi bilo samo moje. Zato je malo možnosti, da bi sprejel dvodelni film Infinity War, ki bi požrl še prihodnja štiri leta mojega življenja."

"Jasno, da si še vedno želim biti del Marvelovega vesolja," zatrjuje Whedon. "Te tipe imam silno rad, ampak ni pa lahko. V tem letu sem s tremi različnimi stvarmi žongliral večkrat kot kadar koli prej v življenju. Noro je."

Whedon sicer opozarja, da okrepljena zasedba Maščevalcev - v njej sta zdaj še Elizabeth Olsen kot Škrlatna čarovnica in Aaron Taylor-Johnson kot Quicksilver - postaja problematična tudi zato, ker je bilo težko doseči, da so vsi videti, kot da prihajajo iz istega sveta. "Zelo različni liki so. Lepota Maščevalcev je prav v tem, da v resnici niso videti, kot da bi se lahko znašli v isti sobi. To ni tako kot pri možeh X, ki imajo vsi enako travmo in podobne kostume."

Maščevalci: Ultronova doba na velika platna prihajajo na začetku letošnjega maja. Točno eno leto pozneje prihaja naslednji del Stotnika Amerike, Civil War (Državljanska vojna), leto 2018 pa bo že leto za prvi del spektakla Infinity War.