Olga in Karel Holc imata sina Tomaša, za katerega se izkaže, da ni njun biološki otrok. Foto: IMDb
Olga in Karel Holc imata sina Tomaša, za katerega se izkaže, da ni njun biološki otrok. Foto: IMDb

Tereza in Martin Kadlec sta postala starša avtističnemu sinu Jakubu. Družinica, ki živi v Pragi, se v sodobnem okolju dobro počuti in starša službene obveznosti usklajujeta s skrbjo za sina.

Istočasno se je Olgi in Karlu Holcu rodil četrti otrok, sin Tomaš. Družina Holec živi v manjšem kraju blizu Prage, kjer vsakdanjik poteka precej drugače kot v prestolnici.

Pri vpisu v šolo pa Martin ugotovi, da nekaj ni v redu. On in Tereza imata drugo krvno skupino kot njun sin. Kot edina mogoča razlaga se ponudi, da Jakub ni Martinov sin, Tereza pa je vsa ta leta lagala. Martin najprej pomisli, da ga je Tereza prevarala, Tomašev zdravnik posumi, da sta otroka posvojila in tega nikoli povedala.

Pri rutinskem zdravniškem pregledu se izkaže, da Jakub in Tomaš nista biološka otroka svojih staršev. Starši so presenečeni in pretreseni, saj se izkaže, da sta bila dečka ob rojstvu zamenjana.

Usodna napaka se je zgodila v lokalni porodnišnici, zato ima posledice na življenja številnih ljudi, v zgodbi sledimo različnim odnosom in povezavam, ki so pustili sled na dogajanje v povezavi z družinama.

13-delna češka nadaljevanka z letnico 2021 prinaša pretresljivo zgodbo, ki na glavo obrne življenje obema družinama. Nadaljevanka, pod katero se kot režiser podpisuje Biser A. Arichtev, v marsičem temelji na resnični zamenjavi novorojenčkov, ki je pred nekaj leti močno odmevala na Češkem.

 Tereza in Martin Kadlec z Jakubom. Foto: IMDb
Tereza in Martin Kadlec z Jakubom. Foto: IMDb