Foto:
Foto:
Spurlockov Super veliki jaz je v konkurenci.

Moore, ki so ga leta 2003 kritiki že nagradili za njegov prvi odmevnejši dokumentarec Bovling za Columbine, je od kritikov tudi tokrat pričakoval nominacijo, a je ni dočakal. Tako kot na oskarjih je tudi pri nagradah ameriških kritikov Moore naredil podobno napako in film prijavil v kategoriji najboljši scenarij namesto dokumentarec.

Nominirani dokumentarni filmi
V kategoriji najboljšega dokumentarca se tako za nagrado potegujejo Super veliki jaz, The Hunting of the President o poskusu odstranitve nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona z oblasti, Control Room o arabski televiziji Al Džazira, Bright Leaves o tobačni družbi Big Tobacco, Home of the Brave o umoru aktivistke Viole Liuzzo in In the Realm of the Unreal, ki pripoveduje zgodbo o hišniku in umetniku Henryju Dargerju.

Kmalu z novimi podvigi
Moore se tolaži s tem, da bo kmalu spet imel priložnost in morda mu to uspe že z njegovim naslednjim projektom. Snema namreč dokumentarec o ameriškem zdravstvenem programu. Kmalu pa se bo spet lotil tudi ameriškega predsednika Busha v filmu Fahrenheit 9/11 1/2.

Nagrade ameriških kritikov bodo na gala prireditvi v hotelu Hollywood Roosevelt v Los Angelesu podelili 15. februarja.