Bill Murray na filmskem festivalu v Cannesu leta 2019. Foto: Reuters
Bill Murray na filmskem festivalu v Cannesu leta 2019. Foto: Reuters

"Naredil sem nekaj, kar se mi je zdelo smešno in ni bilo sprejeto kot tako. Filmski studio je želel ravnati prav, zato so želeli vse to preveriti, raziskati in so zato ustavili produkcijo," je 71-letni Bill Murray povedal v soboto za CNBC. Dejal je, da se zdaj z neimenovano žensko pogovarjata in "poskušata skleniti mir drug z drugim".

Sorodna novica V nemilost Hollywooda zaradi "dotikanja soigralk" padel tudi Bill Murray

"Svet je drugačen, kot je bil, ko sem bil majhen"
Ob tem ni navedel, kdaj in ali sploh naj bi se snemanje nadaljevalo in ali bo on sam še naprej sodeloval pri filmu. "Oba sva profesionalca. Delo drug drugega imava rada. Mislim, da se imava rada, če pa se ne moreva zares razumeti in si zaupati, nima smisla nadaljevati skupaj ali snemati filma," je še dejal po pisanju Associated Pressa (AP).

Po njegovem mnenju je dejstvo, da se je spremenila narava tega, kar velja za sprejemljiv humor, dejavnik nastalega položaja. "To je bila zame precejšnja lekcija. Svet je drugačen, kot je bil, ko sem bil majhen. Kar se mi je kot otroku vedno zdelo smešno, ni nujno isto kot zdaj. Stvari se spreminjajo in časi se spreminjajo, zato je pomembno, da to ugotovim." Dodal je še: "Menim, da gre za primer žalostnega psa, ki se ne more več učiti. Nočem biti ta žalostni pes in nimam tega namena."

Murray na posnetku iz leta 2017, ko je obiskal Slovenijo. Foto: STA
Murray na posnetku iz leta 2017, ko je obiskal Slovenijo. Foto: STA
Foto: Amazon
Foto: Amazon

Premiera je bila napovedana za prihodnje leto
Pri Searchlight Pictures so potrdili, da je bila produkcija prekinjena, vendar so za zdaj zavrnili razkritje podrobnejših informacij, pri čemer so se sklicevali na preiskavo, ki poteka. Spletni portal Deadline je poročal, da je bila pritožba proti Murrayju vložena na začetku tega meseca, produkcijo pa so ustavili v preteklem tednu.

Sicer imajo v filmu Being Mortal poleg Murrayja vloge tudi Seth Rogen, Keke Palmer in Aziz Ansari, ki je tudi njegov scenarist, režiser in producent. Produkcija se je začela marca v Los Angelesu, film pa naj bi v kinematografe prišel v prihodnjem letu. Dogajanje temelji na knjigi Being Mortal: Medicine and What Matters in the End (Biti smrten: Medicina in kaj je na koncu pomembno), ki jo je leta 2014 napisal kirurg Atul Gawande in govori o oskrbi ob izteku življenja.