Foto: AP
Foto: AP

V filmu igrata Mark Hapka, ki je imel pred tem vlogo v Days of Our Lives, kot ameriški igralec Depp in Megan Davis, ki je nastopila denimo v Alone in the Dark, kot igralka Amber Heard. Premiera je predvidena v petek, 30. septembra, na Foxovem Tubiju.

Melissa Marty se bo igralsko pridružila Hapki in Davisu kot Deppova odvetnica Camille Vasquez, Mary Carrig pa bo upodobila odvetnico Elaine Bredehoft.

Hot Take spremlja burno razmerje – na sodišču in izven njega – med Deppom in Amber Heard ter usmerja pogled v dvomesečno sojenje, ki se je zaključilo 1. junija, poroča Variety. Večina šesttedenske sodne obravnave se je vrtela okoli prič, dokazov, posnetkov iz časa njunega zakona, s katerimi sta obe strani dokazovali, da je bila nasilna druga stran.

Porota je odločila, da je Amber Heard kriva obrekovanja Johnnyja Deppa, ker se je v uvodniku označila za žrtev družinskega nasilja, je pa v eni točki tožbe pritrdila tudi Heard. Heard mora Deppu plačati 10 milijonov dolarjev, Heard pa dobi 2 milijona.

Johnny Depp in Amber Heard sta se spoznala na snemanju filma Zapiti dnevnik leta 2011. Foto: AP
Johnny Depp in Amber Heard sta se spoznala na snemanju filma Zapiti dnevnik leta 2011. Foto: AP

Film sta pospešeno začela producirati Tubi in MarVista, "da bi pravočasno ujeli zgodbo, ki je postala del kulturnega duha časa, in naslikali edinstveno sliko tega, kar so milijoni gledali na naslovnicah čez poletje," je dejal Adam Lewinson, Tubijev urednik za vsebino.

"Hot Take: The Depp/Heard Trial je eden od številnih pravočasnih, kulturno pomembnih izvirnih filmov, ki izhajajo iz našega partnerstva, ki se širi, in skupine filmov, ki nastajajo v sodelovanju s Tubijem," je povedala Hannah Pillemer, ki deluje v okviru MarVista. "Če gledalce povežete z zgodbami s tovrstno družbeno valuto in aktualnostjo, je njihov ogled nujen za vsakega oboževalca pop kulture ali drame slavnih."

Izvršni producenti filma so Brittany Clemons, Angie Day, Marianne C. Wunch, Hannah Pillemer in Fernando Szew. Autumn Federici in Kristifor Cvijetic delujeta kot producenta pod svojo produkcijsko hišo Ninth House.