V igralski zasedbi so za zdaj razkrili le Johna Leguizama, ki bo igral Del Boya, medtem ko igralec, namenjen visokemu Rodneyju, še ni znan. Foto: Reuters
V igralski zasedbi so za zdaj razkrili le Johna Leguizama, ki bo igral Del Boya, medtem ko igralec, namenjen visokemu Rodneyju, še ni znan. Foto: Reuters

Ameriške priredbe sta se lotila scenarista humoristične serije Mladi zdravniki Steven Cragg in Brian Bradley, ABC pa še ni razkril, komu bodo zaupali vlogi Rodneyja in dedka, poroča BBC.
O ameriški različici ni prepričan David Jason, ki je nadel obraz originalnemu Del Boyu, saj dvomi o tem, da bo tako priljubljena, kot je bil britanski izvirnik. "Posneti znajo briljantne komedije, vendar nisem prepričan, da jim bo uspelo s Samo bedaki in konji," je za BBC povedal legendarni Britanec.
Koliko 'genialnih' idej se lahko izjalovi? Pravzaprav ogromno.
Tudi slovenskim gledalcem dobro poznani obraz je med letoma 1981 in 2003 igral enega od komičnih bratov, tistega, polnega že od samega začetka sumljivih in na koncu tudi vedno spodletelih idej, kako obogateti. Na drugi strani luže bo moral takšno prevarantsko domišljijo pokazati Leguizamo, ki smo ga med drugim videli v filmu Civilna žrtev, njegov glas pa poznajo gledalci nesinhroniziranih različic Ledene dobe, v katerih je posodil glas Sidu.
Da pripravljajo pilotno epizodo serije, je ABC razglasil prejšnji mesec, ko je zatrdil, da bodo sledili formuli, po kateri je posneta britanska izvirna serija, v kateri si Del Boy in Rodney v vsaki epizodi znova belita glavo, kako na lahek in hiter način obogateti. Če se bodo gledalci na pilotno epizodo ustrezno odzvali, bo šla serija na spored še konec leta.
Morda se ustvarjalci nadejajo podobnega uspeha, kot jo je imela ameriška različica sicer Gervaisove Pisarne, čeprav je seznam priredb, ki so doživele polom, daljši. To so Naravnost fantastično, Fawlty Towers, Men Behaving Badly in Parčkanja.