Scarlett Johansson se v zadnjem času v medijih pojavlja zaradi tožbe Disneyja oziroma domnevne kršitve pogodbe, ki naj bi jo studio zagrešil v povezavi z distribucijo filma Črna vdova. Foto: Reuters
Scarlett Johansson se v zadnjem času v medijih pojavlja zaradi tožbe Disneyja oziroma domnevne kršitve pogodbe, ki naj bi jo studio zagrešil v povezavi z distribucijo filma Črna vdova. Foto: Reuters
Sorodna novica Scarlett Johansson toži studio Disney zaradi distribucije Črne vdove

Kot poroča revija Variety, se je za oskarja nominirana zvezdnica filmov Marriage Story in Zajec Jojo Rabbit tokrat pridružila igralski zasedbi Andersonovega najnovejšega projekta, ki še nima naslova. Igralka, ki je z režiserjem sodelovala že pri animiranem filmu Otok psov iz leta 2018, bo igrala ob kolegih, ki so prav tako že zaigrali v Andersonovih filmih ter ob Margot Robbie in Tomu Hanksu, za katera je to prvo sodelovanje z Andersenom. In to še ni vse. Anderson, ki slovi po vse večjih, vse bolj zvezdniških igralskih zasedbah svojih filmov, naj bi tokrat presegel celo samega sebe: rekrutiral je še Bryana Cranstona, Hope Davis, Jeffreyja Wrighta in Lieva Schreiberja.

Snemanje naj bi se že začelo v Španiji, čeprav zgodba ni postavljena na Pirenejski polotok. (V kraju Chinchón južno od Madrida so postavili kuliso puščavske pokrajine, je poročal El Pais.) Vse podrobnosti v povezavi z zapletom filma so za zdaj še skrivnost.

Spor bo reševalo sodišče
Glavna junakinja Črne vdove se trenutno v medijih pojavlja zaradi tožbe proti studiu Disney, ki ga je obtožila kršitve pogodbe, ker so film hkrati prikazali v kinematografih in prek ponudnika pretočnih vsebin Disney Plus. To dvojno predvajanje naj bi zmanjšalo prodajo vstopnic oz. vzelo kar 50 milijonov dolarjev dodatka k njenemu honorarju; ta je bil namreč delno vezan na zaslužek v kinodvoranah. (Ameriški naročniki Disney+ si lahko film ogledajo za trideset dolarjev.) Pri Disneyju trdijo, da ji je pogodba zagotavljala široko distribucijo, ne pa ekskluzivne kinematografske.

Andersonovemu
Andersonovemu "filmskemu vesolju" se prvič pridružuje tudi dvakratni oskarjevec Tom Hanks. Uradno ni še nič potrjeno, a portal IndieWire poroča, da bo njegova vlogica samo epizodna.

Scarlett Johansson je nastopila v filmih, kot so Svet duhov (2001), Zgubljeno s prevodom (2003), Zadnji udarec (2005), Skrivnostna sled (2006) in Pod kožo (2013). Za vlogo v predstavi Pogled z mostu Arthurja Millerja je prejela gledališko nagrado tony. Gledalcem filmov je v zadnjih letih znana predvsem kot Črna vdova v Marvelovem svetu Maščevalcev, navdušila pa je tudi v ločitveni drami Zakonska zgodba ob Adamu Driverju.

Anderson je letos na festivalu v Cannesu – z enoletno zamudo zaradi pandemije – premierno predstavil svoj novi film Francoska depeša. Pri nas ga v redni distribuciji še ni bilo, so ga pa tuji recenzenti opisali kot "ljubezensko pismo tiskanemu novinarstvu" in mu očitali, da daje slogu prednost pred vsebino.