Priyanka Chopra Jonas v prizoru iz serije Citadel, ki ima šest epizod. Foto: IMDb
Priyanka Chopra Jonas v prizoru iz serije Citadel, ki ima šest epizod. Foto: IMDb

Amazon Prime je predstavil prvi dve epizodi serije Citadel, ki je po fantazijski seriji Gospodar prstanov: Prstani moči Amazonova druga najdražja serija.

Snemanje v objemu slovenskih gora
Izvršna producenta nove serije sta Joe in Anthony Russo, sicer znana kot ustvarjalca Marvelovih filmov Maščevalci: Zaključek in Stotnik Amerika: Zimski vojak. Produkcijsko ekipo so v Sloveniji zanimali predvsem kraji, ki jih objemajo gore, piše portal The Cinemaholic. Za Kobaridom je namreč moč videti Stol, za Bovcem pa Kanin.

Izguba spomina zavoljo detektivske naloge
Režiserji Bryan Oh, David Weil in Josh Appelbaum so se odločili za zaporedno prikazovanje dogodkov z vmesnimi retrospektivnimi prizori. Retrospektiva služi prikazovanju predzgodbe glavnih likov Masona Kanea (Richard Madden) in Nadie Sinh (Priyanka Chopra Jonas), ki sta morala zaradi zadnje detektivske naloge izgubiti spomin.

Mason in Nadia se skrivata v normalnosti vsakdanjega življenja. Vse dokler do Masona ne pristopi uslužbenec obveščevalske agencije Citadel Bernard Orlick (Stanley Tucci), ki mu pove, da sta z Nadio postavljena pred novo nalogo. Da bi rivalski obveščevalski agenciji Manticore preprečil vzpostavitev novega svetovnega reda, mora Mason najprej najti in znova spoznati Nadio.

Prva sezona serije Citadel ima šest 40-minutnih epizod.