Suzanne Somers na rdeči preprogi oskarjevske zabave Vanity Faira leta 2016. Foto: Reuters
Suzanne Somers na rdeči preprogi oskarjevske zabave Vanity Faira leta 2016. Foto: Reuters

"Suzanne Somers je umrla mirno, na svojemu domu, 15. oktobra v zgodnjih jutranjih urah," je v sporočilu za javnost dejal njen tiskovni predstavnik R. Couri Hay. Kot je še dodal, je bila v zadnjih trenutkih obkrožena z domačini, vključno z možem Alanom, sinom Bruceom in drugimi, saj je bila vsa družina pretekli konec tedna zbrana pri Suzanne in Alanu zaradi praznovanja – igralka bi namreč danes (16. oktobra) praznovala 77. rojstni dan. Namesto praznovanja rojstnega dne zdaj družina slavi njeno neverjetno življenje, je še pojasnil Hay.

Suzanne Somers je kot televizijska igralka zaslovela v drugi polovici 70. let prejšnjega stoletja z vlogo Chrissy Snow v humoristični nanizanki Three's Company, v 90. letih pa je upodabljala Carol Foster Lambert v nanizanki Korak za korakom (Step by Step), ki jo je bilo mogoče gledati tudi pri nas.

Ob igralski karieri, ki je pretežno zajemala nanizanke in televizijske filme, se je posvečala tudi zdravemu načinu življenja – precejšen uspeh je doživela s svojimi videi vadb v fitnesu, med drugim pa je bila tudi obraz nekdaj priljubljenega pripomočka za vadbo thighmaster. Izdala je več knjig na temo zdrave oz. uravnotežene prehrane in se tudi sicer zavzemala za ozaveščanje o pomenu zdravega življenjskega sloga.

Suzanne Somers ob odkritju zvezde na Pločniku slavnih leta 2003. Foto: Reuters
Suzanne Somers ob odkritju zvezde na Pločniku slavnih leta 2003. Foto: Reuters

Leta 2000 so ji prvič diagnosticirali raka dojk, a ga je takrat uspešno premagala, julija letos pa je na družbenem omrežju Instagram oznanila, da se je bolezen ponovila. "Pred dvema desetletjema sem imela raka dojk in vsake toliko časa se je pojavil znova, a ga vsakič premagam. To zame ni nova bitka, vem, kako se moram nanjo pripraviti, in vztrajam v boju," je še zapisala 31. julija.