Med njimi bo devet svetovnih premier. Nagrado za življenjsko delo bo prejela japonska igralka in pevka Chieko Baisho.

V tekmovalnem programu bo prikazanih 43 filmov, drugih 35 pa v sklopu različnih tematskih projekcij in obsežne retrospektive največjih filmskih uspešnic iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja.

Festival bosta odprli dve evropski premieri, filma Ajoomma in Bad Education. Ajoomma režiserja He Shuminga je prva singapursko-južnokorejska koprodukcija ter pripoveduje o Singapurki srednjih let, ki sanja o obisku domovine svojih najljubših južnokorejskih dram. Bad Education pa je črna komedija, za katero je scenarij napisal enfant terrible tajvanske kinematografije Giddens Ko, ki je film tudi produciral.

Med filmi, ki prihajajo v Videm, velja omeniti tudi dva nova filma enega največjih hongkonških igralcev Tonyja Leunga Chiu-waija, najbolj znanega po vlogi iz filma Wonga Kar Waija Razpoložena za ljubezen. Na Far East Film Festivalu bodo prikazali triler, postavljen v čas kolonializma, Where The Wind Blows v režiji Philipa Yopunga ter vohunski film, postavljen v obdobje japonske okupacije Kitajske med drugo svetovno vojno, Hidden Blade v režiji Changa Era.

Ker bo zlata murva za življenjsko delo letos pripadla japonski legendi Chieko Baisho, bo igralka v Vidmu predstavila svoj najnovejši film Plan 75, poleg tega pa še dva filma po lastni izbiri – Tora-san in Where Spring Comes Late.

Festival bo tako kot vsako leto obogatil spremljevalni program, od glasbe in kulinaričnih dogodkov do pogovorov z zvezdami azijskega filma. Svoje poglobljene analize pa bodo na delavnicah delili tudi štirje priznani azijski režiserji, hongkonški Johnnie To, japonski Hiroki Ryuichi, britansko-kitajski Po Chih Leong in južnokorejski Jang Sun-woo.