Jerrod Carmichael na premieri filma Transformerji: Zadnji vitez v letu 2017. Foto: EPA
Jerrod Carmichael na premieri filma Transformerji: Zadnji vitez v letu 2017. Foto: EPA

80. podelitev zlatih globusov na Beverly Hillsu bo 10. januarja ob 17. uri prenašala televizija NBC. Tokratne nominirance bodo razglasili v ponedeljek, 12. decembra.

Carmichael je leta 2014 zaigral v komediji Sosedi. Foto: IMDb
Carmichael je leta 2014 zaigral v komediji Sosedi. Foto: IMDb

Komika in spodbuda za razmišljanje
"Navdušeni smo, da bo Jerrod Carmichael vodil zgodovinsko 80. podelitev zlatih globusov. Njegov talent za komiko zabava in navdušuje občinstvo, hkrati zna poskrbeti za trenutke, ki spodbujajo k razmišljanju in so tako pomembni v času, ki ga živimo," je dejala nemška novinarka Helen Hoehne, predsednica HFPA-ja.

Sorodna novica Poskus povrnitve ugleda zlatim globusom: 21 novih članov med hollywoodskimi dopisniki

35-letni Jerrod Carmichael je znan po NBC-jevi seriji The Carmichael Show in nastopih v oddaji Saturday Night Live. Letos je prejel nagrado emmy, ki mu jo je prinesla HBO-jeva komična oddaja Jerrod Carmichael: Rothaniel.

Raznolikost v žirijah in nov upravni odbor
Združenje HFPA je bilo sicer pod velikim pritiskom predvsem zaradi spornih praks, obtožb o podkupovanju in pomanjkanju raznolikosti. Številne zvezde so izrazile ostro kritiko, podjetja pa so prekinila sodelovanje. V okviru prestrukturiranja so po pisanju nemške tiskovne agencije DPA poskrbeli za večjo raznolikost v žirijah, izvoljen je bil tudi nov upravni odbor.

Letošnjo podelitev zlatih globusov sta vodili igralki in komičarki Tina Fey in Amy Poehler. Takrat je NBC odpovedal tradicionalni televizijski prenos podelitve, sama podelitev pa je potekala brez občinstva, brez voditelja in brez sprejema na rdeči preprogi. Imena nagrajencev so bila objavljena le prek računov združenja HFPA na družbenih omrežjih.