Emerald Fennell. Foto: EPA
Emerald Fennell. Foto: EPA

Ameriški scenaristični ceh je scenaristki in režiserki ravno včeraj podelil nagrado za izvirni scenarij, ki je prav tako v tekmi za zlati kipec. Celovečerni film Obetavna mlada ženska ima skupno pet oskarjevskih nominacij, tudi za najboljši film. Letos se je prvič zgodilo, da sta za oskarja za režijo nominirani dve režiserki, poleg nje še Chloé Zhao za Deželo nomadov.

Variety poroča, da se Emerald Fennell medtem že posveča novemu projektu, scenariju za film Zatanna, zgodbo o istoimenski junakinji iz vesolja DC Comics, ki ima med drugim pod okriljem Supermana, Batmana, Aquamana, Flasha, Čudežno žensko in Zeleno svetilko.

Zatanna je znotraj zgodb DC Comics znana po sodelovanju z Ligo pravičnih, čeprav njen lik še nikoli ni nastopil v filmu. Doslej jo je na malih zaslonih premierno upodobila Serinda Swan, in sicer v TV-seriji Smallville. Kdo jo bo igral v filmu, še ni znano. Superjunakinja, ki sta ustvarila Gardner Fox in Murphy Anderson, je čarovnica in velja za eno od tistih z največ čarobnimi močmi v DC-vesolju. Njene supermoči so podedovane, saj je bil njen oče Giovanni Zatara alkimist.

Sorodna novica Obetavna mlada ženska: Maščevanje, ime ti je ženska

To bo druga izmed DC-jevih franšiz, ki daje v osrednjo vlogo žensko junakinjo. Predtem je bila to samo Čudežna ženska, ki je na velikih platnih zaživela leta 2017, čemur je sledilo lansko nadaljevanje Čudežna ženska 1984 v režiji Patty Jenkins. V glavni vlogi je izraelska igralka Gal Gadot.

Kot igralko jo je bilo mogoče videti v Kroni
Emerald Fennell je sicer avtorica druge sezone serije Ubij Eve, britanskega vohunskega trilerja, v katerem igrata Sandra Oh in Jodie Comer. Za delo je bila nominirana za dva emmyja. Deluje tudi kot igralka, igrala je v filmih Ana Karenina in Dansko dekle, videti jo je mogoče tudi v dramski seriji Krona, v kateri upodablja Camillo Bowles.

Njen prestop v svet superherojskih spektaklov ni presenetljiv – "film tega žanra po velikem uspehu v neodvisnem filmu je postal običajna pot mnogih nadarjenih filmskih ustvarjalcev," komentirajo na IndieWire. A dodajajo, da je zato ne bo nič manj navdušujoče videti, kako bo prevzela zabavno in opazno superjunakinjo, kot je Zatanna, ki je enako vešča čarovnije in boja, saj je v filmu Obetavna mlada ženska raziskala podobno mnogoplastno protagonistko.