V bližnji prihodnosti bomo – zaradi omejitev na snemanjih – najverjetneje dobili cel kup filmov, ki se dogajajo na eni sami lokaciji. V tem duhu se bo Brad z nasprotniki mikastil na vlaku. Foto: AP
V bližnji prihodnosti bomo – zaradi omejitev na snemanjih – najverjetneje dobili cel kup filmov, ki se dogajajo na eni sami lokaciji. V tem duhu se bo Brad z nasprotniki mikastil na vlaku. Foto: AP

Ameriški igralec Brad Pitt bo v akcijski srhljivki Bullet Train nastopil v vlogi poklicnega morilca po imenu Ladybug (Pikapolonica). Film bodo posneli po predlogi romana Maria Beetle japonskega pisatelja Kotara Isake. Gre za zgodbo o skupini poklicnih morilcev z nasprotujočimi si interesi. Njihovo končno soočenje se zgodi, ne boste verjeli, na hitrem vlaku iz Tokia v Morioko. Kdo bo torej preživel to nevarno vožnjo in kaj ga čaka na končni postaji?

Film bo po pisanju revija Hollywood Reporter nekakšna mešanica akcijskega filma Hitrost (1994), ki se je odvijal na avtobusu in v katerem je nastopal Keanu Reeves, ter trilerja Nonstop (2014), ki je postavljen a letalo, sicer pa v njem svet rešuje Liam Neeson.

Sonyjev novi adrenalinski spektakel bo režiral Leitch, ki je režiral tudi Hitri in drzni: Hobbs in Shaw iz leta 2019 in Deadpool 2 iz leta 2018. Scenarij piše Zak Olkewicz, nad njim pa bdi Leitch, ki je odgovoren za popravke. Producenti filma so poleg Leitcha še Antoine Fuqua, ki je bil idejni pobudnik projekta, Kelly McCormick in Kat Samick.

Sorodna novica Bilo je nekoč ... v Hollywoodu

Industrija se prilagaja novi resničnosti
Pri produkcijski hiši upajo, da bodo film začeli snemati jeseni. Snemali naj bi na zaprtem prizorišču, kar bi jim omogočilo lažje prilagajanje zdravstvenim omejitvam, kot bi jim snemanje na dejanskih lokacijah.

Brad Pitt se je dobesedno za nekaj sekund pojavil v Leitchovem Deadpoolu 2 (kot "Vanisher" je bil njegov lik večino časa neviden), Leitch pa je kot kaskader nadomeščal Pitta v filmih Oceanovih enajst (2001) in Troja (2004).

Brad Pitt je od letos, kot vemo, končno tudi dobitnik igralskega oskarja: zlati kipec za najboljšega igralca v stranski vlogi je dobil po zaslugi lika ostarelega kaskaderja v Tarantinovem Bilo je nekoč v Hollywoodu.

Pri britanski založniški hiši Harvill Secker so napovedali, da bodo roman japonskega pisatelja v angleškem prevodu izdali v naslednjem letu.