Letošnjo jesen bo TV Slovenija organizirala strokovno srečanje televizijskih profesionalcev Mini Input, na katerem bodo predstavili izbor najboljših oddaj iz konference v Sydneyju, med njimi s posebnim veseljem tudi Aleksandrinke. Foto: Film Aleksandrinke
Letošnjo jesen bo TV Slovenija organizirala strokovno srečanje televizijskih profesionalcev Mini Input, na katerem bodo predstavili izbor najboljših oddaj iz konference v Sydneyju, med njimi s posebnim veseljem tudi Aleksandrinke. Foto: Film Aleksandrinke

Dokumentarni film Metoda Pevca o ženskah, ki so se zaradi revščine izselile v Egipt, je bil izbran v program mednarodne konference Input kot ena izmed šestdesetih najboljših oddaj, ki so jih v lanskem letu predvajale javne televizije po svetu.
Aleksandrinke so prvi slovenski projekt, ki je bil izbran kot primer odlične oddaje programa javnih televizij na konferenco Input (http://www.inputsydney.com/), ki bo potekala maja v Sydneyju v Avstraliji.
Na Inputu televezije izmenjujejo izkušnje
Aleksandrinke so koprodukcija med neodvisno produkcijsko hišo Emotionfilm, RTV Slovenija in partnerji iz Egipta in Italije. Zgodba o slovenskih emigrantkah v Egiptu, kjer so ostale več desetletij in usodno zaznamovale svoja življenja, je navdušila že slovenske gledalce, požela pa je tudi zanimanje v mednarodni strokovni javnosti.
Input je mednarodna konferenca javnih televizij (International public television), redno srečanje profesionalcev, ki ustvarjajo TV-program. Ideja za Input je nastala leta 1978 na konferenci Evropskega združenja regionalnih televizij Circom in Rockefellerjeve fundacije v italijanskem Bellagiu. Ustanovitelji so želeli ustvariti prostor za izmenjavo kakovostnih evropskih in ameriških programov in idej. Danes se ga udeležujejo javne televizije iz vsega sveta, cilji konference pa so se od ustanovitve precej razvili. Javne televizije se povsod po svetu soočajo s podobnimi izzivi in nalogami, zato je Input tudi prostor za izmenjavo izkušenj in idej, za pogled v prihodnost razvoja medija in tudi velika priložnost za navdih pri kolegih iz drugih javnih televizij. Na konferenci v Sydneyju bodo strokovnjaki za produkcijo televizijskega programa pod drobnogled postavili poročanje o kulturi in umetnosti, dokumentarne filme in raziskovalne dokumentarce, igrani program in projekte, ki se razvijajo na različnih medijskih platformah.

Aleksandrinke so prvi slovenski projekt, ki je bil izbran kot primer odlične oddaje programa javnih televizij za konferenco Input, ki bo potekala maja v Sydneyju v Avstraliji.

Na Inputu televizije izmenjujejo izkušnje
Aleksandrinke so koprodukcija med neodvisno produkcijsko hišo Emotionfilm, RTV Slovenija ter partnerji iz Egipta in Italije. Zgodba o slovenskih izseljenkah v Egiptu, kjer so ostale več desetletij in usodno zaznamovale svoja življenja, je navdušila že slovenske gledalce, požela pa je tudi zanimanje v mednarodni strokovni javnosti.

Input je mednarodna konferenca javnih televizij (International public television), redno srečanje profesionalcev, ki ustvarjajo TV-program. Ideja za Input je nastala leta 1978 na konferenci Evropskega združenja regionalnih televizij Circom in Rockefellerjeve fundacije v Bellagiu v Italiji. Ustanovitelji so želeli ustvariti prostor za izmenjavo kakovostnih evropskih in ameriških programov in idej. Danes se ga udeležujejo javne televizije z vsega sveta, cilji konference pa so se od ustanovitve precej razvili. Javne televizije se povsod po svetu spopadajo s podobnimi izzivi in nalogami, zato je Input tudi prostor za izmenjavo izkušenj in idej, za pogled v prihodnost razvoja medija in tudi velika priložnost za navdih pri kolegih iz drugih javnih televizij. Na konferenci v Sydneyju bodo strokovnjaki za produkcijo televizijskega programa pod drobnogled postavili poročanje o kulturi in umetnosti, dokumentarne filme in raziskovalne dokumentarce, igrani program in projekte, ki se razvijajo na različnih medijskih platformah.