Naomi Ackie je leta 2017 dobila nagrado britanskega neodvisnega filma za najobetavnejšo novinko. Foto: AP
Naomi Ackie je leta 2017 dobila nagrado britanskega neodvisnega filma za najobetavnejšo novinko. Foto: AP
Sorodna novica Kaj dolgujemo Whitney Houston ali priročnost klišeja o "tragični žrtvi"

Naomi Ackie je imela manjšo vlogo v lanskem spektaklu Vojna zvezd: Vzpon Skywalkerja J. J. Adamsa; nagrado bafta je dobila za svojo vlogo v nadaljevanki The End of the F***Ing World.

Film I Wanna Dance With Somebody, ki nastaja s podporo in v koprodukciji pevkine družine, bo režirala Kanadčanka Stella Meghie.

"Za nami je naporno iskanje," je povedala režiserka v izjavi za ameriško filmsko revijo Variety. Naomi Ackie je bila po njenih besedah prepričljiva ves čas. "Njena sposobnost, da zajame odrsko prezenco svetovne ikone in hkrati njeno intimo, se me je zelo dotaknila."

Biografijo bo koproduciral glasbeni producent Clive Davis, ki je Whitney Houston odkril kot pevko. V filmu bodo uporabili tudi dejanske arhivske posnetke.

Našli so najlažji recept za naslavljanje filmov
Scenarij je napisal Anthony McCarten, ki je sodeloval tudi pri biografskem filmu Bohemian Rhapsody o Freddieju Mercuryju. Film o Whitney Houston so prav tako poimenovali po eni od njenih uspešnic.

Whitney Houston je bil ena največjih popzvezdnic 80. in 90. let. Njeni albumi so se prodajali v milijonskih nakladah. Šestkratna dobitnica grammyja se je preizkusila tudi kot igralka: ob Kevinu Costnerju je leta 1992 nastopila v romantični drami Telesni stražar, za katerega je priredila tudi klasiko Dolly Parton, I Will Always Love You.

Glasbenica je zaradi posledic svoje odvisnosti umrla leta 2012; imela je samo 48 let.

Film po trenutnih načrtih v kinematografe prihaja jeseni 2022.