Slavna imena tovarne sanj svoje odtise na pločniku pred Kitajskim gledališčem puščajo že od poznih 20. let prejšnjega stoletja. Billy Crystal je poskrbel, da bo tam za vekomaj tudi odtis zelene šape Mika iz Pošasti iz omare. Foto: Reuters

Priljubljeni igralec in komik, ki je bil poleg številnih filmskih vlog tudi večkratni voditelj Oskarjev ‒ po mnenju mnogih med najboljšimi ‒, je na slavnostnem dogodku povedal: "To mi res pomeni zelo veliko, tega ne jemljem zlahka, zelo sem ganjen."

71-letnemu rojenemu Newyorčanu je ta čast pripadla v okviru festivala filmskih klasik pod okriljem Turner Classic Movies (TCM), dogodek je sovpadal s 30. obletnico ikonične romantične komedije Ko je Harry srečal Sally, ki so jo predvajali večer prej.

Rob Reiner, Meg Ryan in Billy Crystal na praznovanju 30. obletnice filma Ko je Harry srečal Sally. Foto: Reuters

Crystal se je udeležil debate ob predvajanju kultnega filma, kjer sta se mu pridružila tudi soigralka iz filma Meg Ryan in režiser Rob Reiner, ki ni manjkal niti na petkovem "cementiranju".

Billy Crystal je zaslovel v 70. s televizijskim delom, nastopal je v humorističnih serijah, v varietejskem programu Saturday Night Live, pozneje pa se je "specializiral" za filmske komedije ‒ Vrzi mamo z vlaka, City Slickers, Analiza pa taka idr. ‒, posodil je tudi glas pošasti Miku v animirani franšizi Pošasti iz omare.

Kot je povedal na slovesnosti, na kateri je pustil odtise svojih rok in nog, pa se je v resnici vse skupaj začelo že v otroštvu, ko se je s starejšima bratoma Ripom in Joelom trudil nasmejati svoje starše. In ko je enkrat začutil ugodje ob zabavanju drugih, ni bilo več poti nazaj ...

Slavljenec z ženo Janice, s katero bosta kmalu praznovala 40. obletnico poroke. Foto: Reuters