Hoffman, ki je pustil pečat tako v filmih neodvisne produkcije kot tudi v komercialnih uspešnicah, je umrl leta 2014, star 46 let. Foto: Reuters
Hoffman, ki je pustil pečat tako v filmih neodvisne produkcije kot tudi v komercialnih uspešnicah, je umrl leta 2014, star 46 let. Foto: Reuters

Vlogo so ponudili tudi Paulu Giamattiju, poroča publikacija IndieWire. A na koncu je enega najbolj ikoničnih likov TV-zgodovine upodobil Steve Carell.

Za vlogo Michaela Scotta iz NBC-jeve Pisarne so imeli v mislih več kot 30 igralcev, preden so se odločili za Carella. V knjigi Andyja Greena The Office: The Untold Story of the Greatest Sitcom 2000, producent Ben Silverman in vodja kastinga Allison Jones potrjujeta, da je bila vloga Michaela Scotta prvotno ponujena Seymourju Hoffmanu in Giamattiju. Oba igralca sta vlogo zavrnila, piše Uproxx.

Sorodna novica Pisarna se poslavlja (Michaela Scotta ne bo na spregled)

Kar zadeva igralce, ki so se uvrstili na seznam v "fazi premisleka", so bili še David Arquette, Jason Lee, Dave Foley, Dan Castellaneta, Thomas Lennon, Horatio Sanz, Ben Falcone, Owen Wilson, David Koechner, Hank Azaria, Rick Moranis, Kevin Nealon, Dan Aykroyd, Jon Favreau, Eugene Levy, Christopher Guest, Jason Segal, Andy Richter, Jeff Garlin, Cedric the Entertainer, Richard Kind, Matthew Broderick, William H. Macy, Paul F. Tompkins, Stanley Tucci, Steve Buscemi, Gary Cole, Stephen Colbert in John C. Reilly.

Sorodna novica Umrl je oskarjevec Philip Seymour Hoffman

Iskanje Michaela Scotta se je na koncu zožilo na dva kandidata, Steva Carela in Boba Odenkirka. "Želeli smo nekoga z generično Americana-privlačnostjo, ki jo je imela večina TV-zvezdnikov tistega časa," pravi Ben Silverman. Za primer takšnih zveznikov s televizijskih zaslonov navaja Tima Allena in Seinfelda.

Odenkirk je bil preveč temačen
Carell je dobil vlogo, ker je deloval kot večji "kreten", medtem ko je bil Odenkirk "nekoliko bolj hudoben in neprizanesljiv", lik pa je moral biti "kretenski." Allison Jones je za knjigo povedala, da je Odenkirk "zelo dobro upodobil lik", ki je bil prav tako smešen kot Carellova interpretacija, vendar temačnejši od tistega, kar je serija potrebovala.

"Najbolj grozna stvar, ki sem jo kdajkoli naredila, je bilo povedati agentu Boba Odenkirka, da ni dobil vloge," je še povedala vodja kastinga. Odenkirk je kasneje vendarle nastopil v seriji Pisarna, in sicer v zadnji sezoni.