Keira Knightley je zaslovela še kot najstnica, ko je leta 2003 zaigrala v filmu Zadeni kot Beckham. Foto: Reuters
Keira Knightley je zaslovela še kot najstnica, ko je leta 2003 zaigrala v filmu Zadeni kot Beckham. Foto: Reuters

Odigrala bo osrednjo vlogo v TV-seriji The Other Typist, ki jo po istoimenskem romanu Suzanne Rindell ustvarjajo prek ponudnika pretočnih vsebin Hulu. Serijo bo 35-letna igralka tudi producirala.

Tipkarici na policijski postaji
Roman ameriške avtorice Suzanne Rindell je izšel leta 2013. Zgodba se dogaja v New Yorku v 20. letih prejšnjega stoletja. V ospredju je sprva zadržana Rose, tipkarica na policijski postaji. Njeno življenje se obrne na glavo, ko se ji v službi pridruži glasna in duhovita tipkarica Odalie, ki jo bo upodobila Keira Knightley.

Sorodna novica Igra imitacije

Scenarij bo napisala koproducentka Ilene Chaiken, ki je s Hulujem že sodelovala kot izvršna producentka pri odmevni TV-seriji Deklina zgodba, poroča Hollywood Reporter.

Keiro Knightley je bilo v kinu nazadnje mogoče videti v filmu Misbehaviour Philippe Lowthorpe, na televiziji pa že skoraj desetletje ni nastopila. Nazadnje leta 2011 v seriji Neverland. Sicer je bila dvakrat nominirana za oskarja, leta 2006 za najboljšo igralko v filmu Prevzetnost in pristranost Joea Wrighta, leta 2015 pa za najboljšo igralko v filmu Igra imitacije, ki ga je režiral Morten Tyldum.