V Netflixovi ponudbi že čez manj kot dva meseca. Foto: IMDb
V Netflixovi ponudbi že čez manj kot dva meseca. Foto: IMDb

El Camino: A Breaking Bad Movie se bo v knjižnicah naročnikov pojavil 11. oktobra.

Film El Camino zgodbo nadaljuje približno tam, kjer se je serija – takrat še pod okriljem televizije AMC – pred šestimi leti končala. Naposled bomo tako dobili odgovor na vprašanje, ki je takrat obviselo v zraku: Kaj se je zgodilo z Jessejem Pinkmanom? Nazadnje smo ga videli oddrveti v svojem modelu chevroleta el camino. Aaron Paul se seveda vrača v vlogo dilerja, ki se je priučil kuhanja metamfetamina.

Po svojem dramatičnem pobegu iz ujetništva se mora Jesse "soočiti s svojo preteklostjo, če hoče imeti kakršno koli prihodnost", kot so pri Netflixu napisali v sinopsisu filma. Za film je kot scenarist in režiser odgovoren avtor prelomne serije, Vince Gilligan. Za zdaj je seveda težko ugibati, ali bo v El Camino nekako vključen tudi Bryan Cranston – njegov lik je v nadaljevanki namreč umrl.

"Vince je z zadevo tako na papirju kot v filmu absolutno blestel," je Aaron Paul tvitnil v soboto. "Presrečen sem, da bodo gledalci končno lahko videli ta del filmske zgodovine."

V napovedniku je policija na lovu za Pinkmanom, prek lokalnih medijev pa vidimo tudi poročanje o njegovem jetništvu. "Nimam pojma, kje je," policistom zagotovi Skinny Pete, Pinkmanov prijatelj iz zgodnjih sezon serije. "In ej, tudi če bi ga imel, vam ne bi povedal. Ker gledam poročila, tako kot vsi drugi. Videl sem tisto malo kletko, v kateri je bil zaprt." Na samem koncu napovednika se priduša še: "Ni šans, da bom komu pomagal Jesseja Pinkmana zapreti nazaj v kletko."

Prejšnji mesec sta Cranston in Paul na družbenih omrežjih napovedovala "veliko razkritje" o "skupnem projektu" – oboževalci so napeto čakali informacije o filmu, a izkazalo se je, da sta promovirala samo novo znamko mezcala.

Prvi je tišino prekinil Bob Odenkirk, ki v seriji igra odvetnika Saula Goodmana: pred kratkim je razkril, da je film v celoti že posnet, in izrazil začudenje, da skrivnost ni že prej prišla na dan.

Poleg nadaljevanja, ki ga dobimo v oktobru, imajo Kriva pota seveda tudi preddel: serija Better Call Saul ima za seboj že štiri sezone, peta pa je napovedana za naslednje leto.