Neisha ustvarja komorne skladbe, skladbe za big band in simfonične zasedbe, uspešno pa deluje tudi na filmski in drugi scenski glasbi. Foto: RTV SLO
Neisha ustvarja komorne skladbe, skladbe za big band in simfonične zasedbe, uspešno pa deluje tudi na filmski in drugi scenski glasbi. Foto: RTV SLO
Terrafolk in Simfonični orkester RTV Slovenija
Simfoniki RTV Slovenija so s skupino Terrafolk nastopili lani jeseni. Foto: RTV SLO

Skladateljica, pevka in pianistka je s Simfoniki nastopila v Križankah, s koncertom pa so počastili 34 let ustvarjanja in dosežkov 2. programa Radia Slovenija, Vala 202.

Za to priložnost sta skladatelja Jani in Rok Golob priredila približno 10 skladb, ki jih je Neisha zapela v spremljavi orkestra, sicer pa se je glasbenica na dveurnem koncertu predstavila z 21 svojimi skladbami. Rok Golob bo na koncertu prevzel tudi dirigentsko taktirko.

Pridružilo se bo več gostov
Na koncertu Neishe in njene spremljevalne zasedbe so nastopili še gosti Vlado Kreslin, Kornelije Kovač in Sharatthandra Srivastava. S Kreslinom in njegovo skupino Martin Krpan je Neža Buh sodelovala pri skladbi Njen trenutek prihaja, tokrat pa bosta glasbenika zapela duet Kakor zvezde na nebu.

S skladateljem, pianistom, klaviaturistom, producentom in članom skupine Korni grupa, Kornelijem Kovačem, je Neisha zapela pesem Milo moje. Poseben gost pa je bil tudi violinist Sharatthandra Srivastava, ki je Neisho spremljal ob skladbi Nedaj da gledam u nebo.

Spremlja jo 10-članska skupina
Neisha sicer nastopa s svojo skupino, ki jo sestavljajo klarinetist Vid Pupis, saksofonist Miha Hawlina, kitarist Matej Mršnik, bobnar Žiga Kožar, baskitarist Tadej Kampl, klaviaturist Mitja Kavčič, Martin Janežič na perkusijah ter trije spremljevalni pevci, Neža Drobnič, Darja Drobnič in Uroš Cingesar.

Koncert je med ljubitelji glasbe doživel velik odmev, saj so karte že razprodane.