Dolgo pričakovani roman Izgubljeni simbol je nadaljevanje velike uspešnice Da Vincijeva šifra, ki so jo po vsem svetu prodali v več kot 81 milijonih izvodov. Foto: Mladinska knjiga
Dolgo pričakovani roman Izgubljeni simbol je nadaljevanje velike uspešnice Da Vincijeva šifra, ki so jo po vsem svetu prodali v več kot 81 milijonih izvodov. Foto: Mladinska knjiga
Izgubljeni simbol
V Avstraliji so ob izidu romana The Lost Symbol priredili tekmovanje za najhitrejšega bralca. Foto: EPA

Knjiga z naslovom Izgubljeni simbol je ena najbolj pričakovanih knjig v zgodovini založništva in knjiga z najvišjo začetno naklado – 6,5 milijona izvodov. V zgodovino se bo zapisala tudi s tem, da bo sočasno izšla v tiskani obliki in formatu e-knjige. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je knjiga naletela na veliko zanimanje, ni pa sprožila navala. Ljubitelji knjig tega pisca so v Londonu sicer na dan izdaje stali v vrstah pred knjigarnami, da bi dobili podpisan primerek knjige.
Junak knjige bo tudi tokrat Robert Langdon in bo, kot je pri Brownovih delih že v navadi, vsebovala napeto mešanico zgodovine, šifer in spletk.

Hitro življenje Brownovega junaka
Brownov dolgoletni ameriški urednik Jason Kaufman pojasnjuje: "Brownovi romani vedno presenečajo, saj se v njih nič ne razvije tako, kot se zdi na prvih nekaj straneh. Tudi tokratna zgodba nas bo popeljala skozi nešteto presenečenj."

Dan Brown pa dodaja: "Pisanje te knjige je bilo čudovito potovanje. Pet let raziskovanj in pisanja knjige sem strnil v 12 ur dogajanja v knjigi. Življenje Roberta Langdona se nedvomno vrti veliko hitreje kot moje."

V slovenščini 9. februarja 2010
Vsi romani Dana Browna so velike uspešnice tudi v Sloveniji. Poleg Da Vincijeve šifre so izšli še Angeli in demoni, Digitalna trdnjava in Ledena prevara. Njihova skupna naklada je kar 120.000 izvodov, največ pa je bilo prodane Da Vincijeve šifre; kar 65.000 izvodov.

V slovenščini ima pravice za knjigo Mladinska knjiga, prevedla jo bo Nataša Müller (prevedla je že Da Vincijevo šifro ter Angele in demone), njen izid v slovenščini je napovedan za 9. februar 2010. Nosila bo naslov Izgubljeni simbol.