Tokrat so za nagrado nominirani Jana Bauer, Cvetka Bevc, Jure Jakob, Gaja Kos, Vesna Radovanovič, Andrej E. Skubic, Cvetka Sokolov, Bina Štampe Žmavc, Anja Štefan in Jani Virk.

Kdo bo dobil nagrado za najboljše otroško ali mladinsko delo? Foto: Reuters
Kdo bo dobil nagrado za najboljše otroško ali mladinsko delo? Foto: Reuters

Jana Bauer je nominirana za knjigo Ding dong zgodbe, Cvetka Bevc za roman Božiček v ušesu in Jure Jakob za pesniško zbirko Tri vrane s platane: o živalih, otrocih in drevesih.
Gaja Kos se je med nominirance uvrstila s slikanico Obisk, Vesna Radovanovič s slikanico Petelinček se zaljubi, Andrej E. Skubic z realistično povestjo Babi nima več telefona.

Cvetka Sokolov je nominirana za zgodbo Bo res vse v redu?, Bina Štampe Žmavc za knjigo Kraljična onkraj ogledala: pravljičnih devet in ena za nasmeh, Anja Štefan za zbirko pesmi za otroke Škratovske oči in Jani Virk za mladinski roman Brez imena.

Nagrada za obdobje zadnjih treh let
DSP desetnico, nagrado za otroško in mladinsko književnost, podeljuje za obdobje zadnjih treh let. Tudi letos je izbor del, ki ustrezajo pravilniku o nagradi desetnica, pripravila Dragica Haramija, o nominiranih delih pa je odločala žirija v sestavi Neli Filipić (predsednica), Marko Kravos, Maša Ogrizek, Slavko Pregl in Ivo Stropnik.

Razglasitev nagrajenca oz. nagrajenke bo 4. junija ob 18. uri v prostorih DSP-ja. Kot so še sporočili iz DSP-ja, bo prireditev organizirana v skladu z navodili Nacionalnega instituta za javno zdravje za preprečevanje ponovnih izbruhov bolezni covid-19.