Jude Law na Broadwayu nastopa prvič po letu 1995 in uspelo mu je navdušiti Newyorčane in jih navdušiti za Hamleta. Foto:
Jude Law na Broadwayu nastopa prvič po letu 1995 in uspelo mu je navdušiti Newyorčane in jih navdušiti za Hamleta. Foto:
Jude Law
Jude Law je kariero začel na odru, vendar se je kasneje skoraj povsem posvetil filmu. Foto: EPA

Jude Law, znan predvsem kot filmski zvezdnik, ta čas namreč navdušuje v vlogi Hamleta v predstavi, ki je že zaznamovala jesensko sezono Broadwaya. Uspeh predstave in še bolj odlična predstava Juda Lawa, katerega je kritik Ben Brantly ovrednotil z besedno zvezo "nedvomna karizma", pravzaprav ni povsem nepričakovana. Law, ki je do sedaj najbolj navdušil v filmih režiserja Anthonyja Minghelle Nadarjeni gospod Ripley in Hladni vrh, je namreč že pred leti prepričal na broadwayskih lesenih deskah. Leta 1995 si je tako v svojem broadwayskem debutu, v predstavi Indiscretions Jeana Cocteauja, že prislužil nominacijo za prestižno nagrado Tony, ista vloga pa mu je že prej v Angliji prinesla tudi nominacijo za nagrado Lawrenca Oliviera za najboljšega novinca.

Na Otoku so bili bolj zadržani
Zanimivo je sicer, da Lawova upodobitev melanholičnega mladeniča britanskih kritikov ni tako prepričala kot ameriške (izjema je kritik časopisa Washington Post, ki je Lawovo predstavo ocenil kot veliko razočaranje). Ko se je Jude Law v Hamletu režiserja Zanimivo je sicer, da Lawova upodobitev melanholičnega mladeniča britanskih kritikov ni tako prepričala kot ameriške (izjema je kritik časopisa Washington Post, ki je Lawovo predstavo ocenil kot veliko razočaranje). Ko se je Jude Law v Hamletu režiserja Michaela Grandagea v Londonu predstavil spomladi, je BBC sicer poročal o igralčevi dobri predstavi, številni kritiki pa so bili zadržani. Največ pa o uspehu produkcije, ki jo v broadwayskem gledališču Broadhurst Theatre igrajo od konca septembra, povedo številke o zaslužku. V manj kot dveh mesecih je namreč predstava prislužila kar 2,5 milijonov ameriških dolarjev oziroma nekaj manj kot 2 milijona evrov.