Robert De Niro bo v seriji
Robert De Niro bo v seriji "neverjetno priljubljen" nekdanji predsednik, ki pride iz upokojitve, ko ga nova predsednica postavi na čelo komisije za preiskavo svetovnega kibernetskega napada. Foto: Reuters

V seriji, ki jo producira Netflix, bosta poleg dvakratnega oskarjevega nagrajenca nastopila torej še Angela Bassett in Dan Stevens. Snemanje serije v šestih epizodah se je začelo v New Yorku. Igralsko zasedbo zaokrožijo še Matthew Modine, Lizzy Caplan, Jesse Plemons, Joan Allen in Connie Britton.

De Niro bo upodobil priljubljenega, a zapletenega nekdanjega predsednika ZDA, ki po upokojitvi zdaj vodi komisijo, zadolženo za preiskavo kibernetskega napada. Bassett so angažirali za vlogo aktualne predsednice ZDA, Stevens pa bo igral televizijskega voditelja.

Sinopsis serije ne razkriva veliko: "Zero Day si zastavlja vprašanje, ki ga premlevamo vsi: kako najti resnico v svetu v primežu krize, ki ga parajo sile onkraj našega nadzora? So te sile posledice naših lastnih dejanj, morda celo naše domišljije, še posebej v času, ko ne manjka teorij zarot in pretvez?"

Dobitnik oskarjev za vlogi v filmih Pobesneli bik in Boter 2 se je doslej pojavil le v peščici televizijskih produkcij, med drugim v televizijskem filmu iz leta 2017 Čarovnik za laži, v katerem je odigral vlogo milijarderja in goljufa Bernieja Madoffa. Njegov nastop v Zero Day bo njegova prva vloga v čisto pravi seriji. Osemdesetletni igralec bo sodeloval tudi kot izvršni producent.

Scenarij so spisali Eric Newman, Noah Oppenheim ter novinar New York Timesa in dobitnik Pulitzerjeve nagrade Michael S. Schmidt.