V svetlobnih in kinetičnih instalacijah se ukvarja z zaznavo in zavestjo. Foto: Galerija Krško
V svetlobnih in kinetičnih instalacijah se ukvarja z zaznavo in zavestjo. Foto: Galerija Krško

Njeno svetlobno instalacijo z naslovom Imaginarni Skirmioni bodo odprli nocoj ob 19. uri.

Instalacijo sestavlja niz kinetičnih objektov, ki so nastali na osnovi fizikalnih vizualizacij magnetnih skirmionov, toplotnih kvazidelcev v obliki vrtincev v strukturi magnetnih materialov, ki lahko prenašajo informacije in imajo specifični tehnični potencial v razvoju napredne svetlobne in ekološko odgovorne tehnologije, je pojasnil kurator Denis Volk.

Berlot deluje kot vizualna umetnica, umetnostna teoretičarka in predavateljica. Posveča se povezovanju umetnosti in znanosti. V svetlobnih in kinetičnih instalacijah se ukvarja z zaznavo in zavestjo, raziskuje oblike mentalnih krajin, simulirane narave ter razmerja med telesom in tehnologijo, so zapisali v krški galeriji.

Med drugim je napisala monografijo o Marcelu Duchampu
Uršula Berlot se je rodila leta 1973. Slikarstvo je študirala na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje ter na Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts v Parizu. Magistrirala je leta 2002 in doktorirala leta 2010. Na omenjeni ljubljanski akademiji od leta 2009 poučuje na katedri za teorijo. Za svoje umetniško delo je dobila več priznanj. Objavila je več člankov s področja teorije umetnosti in monografijo o Marcelu Duchampu.

Njena instalacija bo na ogled do 18. julija.