Za glavno vlogo filma Slovenka se je potegovalo več kot 50 igralk, Damjana Kozoleta pa je najbolj prepričala takrat 22-letna študentka četrtega letnika igre na AGRFT-ju Nina Ivanišin. Foto: Kolosej
Za glavno vlogo filma Slovenka se je potegovalo več kot 50 igralk, Damjana Kozoleta pa je najbolj prepričala takrat 22-letna študentka četrtega letnika igre na AGRFT-ju Nina Ivanišin. Foto: Kolosej
Slovenka
Slovenka je na festivalu evropskega filma v Skopju prejela nagrado zlato sonce za najboljši film iz balkanskih držav. Foto: Kolosej

Eden izmed petih igranih filmov, ki so letos v tekmovalni sekciji Festivala slovenskega filma, Slovenka, prihaja v kinodvorane na prvi oktobrski dan. Prav ta večer se bo filmska ekipa mudila v Portorožu, kjer bo poleg kratkega filma Lovca oblakov prav Slovenka odprla 12. izdajo festivala.


Vstopnice prejmeta...
Ko se torej ustvarjalci filma mudijo na Obali in upajo na vesne, ste se lahko MMC-jevi bralci zagrebli za brezplačni ogled filma v kinodvorani. Dve vstopnici za ogled Slovenke prejmeta Marko Večko in Sara Kern. V žrebu smo upoštevali odgovore, ki so prispeli do 1. oktobra do 14.00.


Poklepetajte z Nino Ivanišin
Tiste radovedneže, ki jih zanima kaj več o novi vzhajajoči zvezdi Nini Ivanišin, pa vabimo še na sodelovanje v MMC-jevi spletni klepetalnici. Glavna igralka, ki je nastopala na odru SLG-ja Celje, zdaj pa je članica igralskega ansambla ljubljanske Drame, bo na vaša vprašanja o snemanju filma, utrinkih iz raznih filmskih festivalov in še čem odgovarjala v ponedeljek, 5. oktobra, ob 11.00.

Portret izgubljenega mladega človeka
Poleg Damjana Kozoleta sta pri pisanju scenarija sodelovala še znani hrvaški režiser Ognjen Sviličić in nominiranec za študentskega oskarja Matevž Luzar. Filmarji so dodelali zgodbo, ki jo Kozole opisuje kot "portret izgubljenega mladega človeka. Napol ženska, napol otrok, ki izgubi odnos do realnosti in do lastnega telesa. Ker, kot pravi, hoče nekaj imeti od življenja."

V filmu spoznamo 23-letno študentko angleščine Aleksandro, ki se na skrivaj prostituira. Nikomur od njenih bližnjih se niti sanja ne, da se v oglasniku pod šifro Slovenka skriva prav njihova Aleksandra, ki ima svoje načrte za življenje. A to ni tako enostavno, kot si predstavlja. Poleg Nine Ivanišin igrajo v filmu še Peter Musevski, Primož Pirnat, Maruša Kink, Uroš Fürst, Aleš Valič, Dejan Spasić, Aljoša Kovačič, Marjuta Slamič, Ivo Godnič, Danijel Malalan in drugi.