Nastopajoče zasedbe tokrat prihajajo še iz Portugalske in Slovenije. Festival bo do nedelje poleg večernih koncertov ponudil tudi program za otroke in delavnice.

Drevi bo mogoče prisluhniti zasedbi Loui's Cage Percussion, ki je po navedbah organizatorjev znana po svojih inovacijah, humorju in atraktivnem nastopu. Korenine glasbe, ki jo izvajajo, so zelo razvejane in se razprostirajo od klasične glasbe, džeza, elektronske glasbe pa vse do drame in komedije.

Glasbeniki skupine, vsi šolani tolkalci, se sprehajajo skozi različne vloge in obdobja glasbene zgodovine. "To počnejo duhovito in vzneseno, s šarmom in melanholijo, vsekakor pa z izjemno strastjo in edinstvenimi glasbenimi sposobnostmi. Medtem ko igrajo na vrsto tolkal, vključno z melodičnimi, prostor napolnijo z opojnimi melodijami sintesajzerjev, kitar in celo tube," piše na spletni strani festivala.

V Žalcu letos prvič gostijo tudi portugalsko skupino Simantra Grupo de Percussao, ki je bila ustanovljena leta 2009 kot odgovor na potrebo po tolkalni skupini, ki bi preučevala in interpretirala prakse tolkalne glasbe 20. in 21. stoletja. V Žalcu bo ponudila v glasbenem smislu največ tolkalne glasbe – široko paleto tolkal in poslušljivo glasbo, obljubljajo organizatorji.

Za družinsko matinejo bodo poskrbeli stari znanci festivala, tudi soorganizator SToP, Slovenski tolkalni projekt bo poskrbel za družinsko matinejo, ki predstavlja lahkoten program za vse družine z otroki od šestih let dalje. Na festivalu bodo dali priložnost mlajšim tolkalcem. Kot predskupina avstrijskim tolkalcem bo drevi nastopila Tolkalna skupina Glasbene šole Nazarje. Na festivalu se bodo predstavili tudi tolkalci Glasbene šole Marjana Kozine iz Novega mesta.

Organizatorji, ki se letos lahko pohvalijo z novim ambasadorjem – Petrom Polesom, pripravljajo tudi sobotne glasbene delavnice.