Foto: Boris Pretnar
Foto: Boris Pretnar

Carmen manet bodo v filharmoniji nastopile pod vodstvom dirigenta Primoža Kerštanja. Njihov nastop bo odgovoril na vprašanje, kaj se zgodi, ko se prepleteta glasba in poezija. Izvedle bodo poseben zborovski koncert Med nami, ki odstira vpogled v odnose med pevkami, poudarja pomen skupnosti in bližine. Prav v času, ko divjajo svetovni konflikti, je še toliko bolj pomembno, da se obdamo z ljudmi in stvarmi, ki so nam res pri srcu, piše v napovedi.

"Pojdi za ljudmi, stvarmi, ki jih ljubiš." S tem iskrenim zapisom se strinjajo tudi članice pevskega zbora Carmen manet, ki so za tokratni koncert združile moči z mladim pesnikom Galom Billo, čigar poezijo lahko prebirate na družbenem omrežju Instagram pod imenom Redkobesedno in v novi knjigi Miljord. Manjkale ne bodo solistične točke, plesni gibi, recitacija poezije in osvežen zborovski program.

Ženski pevski zbor Carmen manet je bil ustanovljen leta 2011 z željo po zborovskih dogodivščinah in harmonijah. Redno se udeležuje slovenskih in mednarodnih tekmovanj, festivalov, dobro založenih zakusk in koncertov. Najodmevnejši nastop je zmaga na omenjenem prvem izboru za Evrovizijski zbor. Ponosne so tudi na studijski album Apollo 18, samostojni celovečerni koncert z naslovom Vidim te v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma in na številne tematske projekte, ki so plod njihove domišljije in veselja do glasbe. Posebej rade sodelujejo s čudovitimi slovenskimi in tujimi ustvarjalci, ki si skupaj s pevkami drznejo bogatiti zborovsko dediščino. V koronskem obdobju so priredile tudi serijo koncertov 45-minutnih intenzivnih zborovsko-izkustvenih koncertov z naslovom Aurora, ki je poleg glasbe in koreografije vključeval tudi posebne svetlobne učinke, piše v predstavitvi.

Primož Kerštanj je dirigent in zborovski guru Carmen manet že vse od ustanovitve. Skupaj so osvojili številna priznanja v Sloveniji in tujini (Lucca, Rimini, Tuhelj, Montreaux, Maribor, Guangzhou, Riga, Göteborg) ter doživeli vse, kar pride vmes. Svoj mednarodni ugled in prepoznavnost je Kerštanj potrdil s članstvom v žirijah na zborovskih tekmovanjih po celem svetu (Linz v Avstriji, Calella v Španiji, Tshwane v Republiki Južni Afriki, Poreč na Hrvaškem, Flandrija v Belgiji). Zaposlen je kot umetniški direktor in ravnatelj Glasbenega centra DOREMI Bled, kjer se v zadnjih letih posveča delu z otroki s posebnimi potrebami.