Lokalne novice
(4)
Promet po Celovški cesti pri križišču z Drenikovo ulico bo do predvidoma sobote potekal le po enem pasu v vsako smer. Foto: BoBo

Dodaj v

Celovška cesta bo deloma zaprta do sobote

Prenova Drenikove ulice med križiščema s Celovško cesto in Verovškovo ulico
6. december 2018 ob 08:09
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Zaradi rekonstrukcije cestišča in obnove vročevoda je v Ljubljani delno zaprta Celovška cesta pri križišču z Drenikovo ulico. Promet bo do predvidoma sobote potekal le po enem pasu v vsako smer.

Zaradi zagotavljanja večje pretočnosti križišča vozniki, ki bodo prihajali iz smeri centra, ne bodo mogli zaviti na ulico Na Jami. Obvoz bo mogoč po Šišenski in Vodnikovi cesti, so zapisali v mestni občini Ljubljana (MOL).

Do zapore prihaja v okviru projekta preureditve Drenikove ulice med križiščema s Celovško cesto in Verovškovo ulico, ki je stekla 18. oktobra.

Ureditev Drenikove ulice na odseku, kjer trenutno ni površin za kolesarje, med drugim predvideva dvignjen prostor za kolesarje in pešce. Po koncu preureditve bodo razširjeni pločniki, tako da bo na njih več prostora za pešce in kolesarje, ki si bodo po prenovi delili skupno površino. Vozni pasovi pa bodo nekoliko ožji.

Poleg prenove ulice ter ureditve površin za kolesarje in pešce Energetika Ljubljana izvaja tudi prenovo plinovodnega in vročevodnega omrežja med Maurerjevo ulico in Celovško cesto.

Dela naj bi bila po prvotnih načrtih končana do 10. decembra, izvaja jih družba Prenova-gradbenik, vrednost vseh del je skoraj 2,7 milijona evrov brez DDV.

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
Jean Tonic
# 06.12.2018 ob 09:55
RTSVLO zamuja z objavo, že včeraj ali pa še kakšen dan prej je bilo v drugih medijih, poleg tega so te stvari vedno ažurno objavljene na spletnih straneh MOL.

Upam, da bodo preplastili celotno križišče Celovške, Drenikove in Na jami, če so se že lotili zadeve. Je namreč hudo potrebno obnove, Celovška pa je baje najbolj obremenjena ulica v državi po prometu.
soc
# 07.12.2018 ob 20:12
Seveda se javna RTV ne bo lotila lažnivcev, ki iz tedna v teden prestavljajo zaključke posameznih mestnih gradenj (prejšnja: Gosposvetska)... Ob enem obiskov NY sem zvečer naletel v strogem centru na povsem zaprto avenijo, kjer je še popoldne gomazelo avtomobilov. Zdaj pa vse razrito, stotine žarometov, delavcev, tovornjakov in gradbenih strojev. Naslednje jutro je bila avenija obnovljena in prevozna.

Pa da ne bo nesporazuma - skoraj identična scena se je ponovila v Moskvi na ključni vpadnici ob Kremlju. Torej se da, če le ni drugih interesov kot je interes mesta.
hehet
# 06.12.2018 ob 23:41
o super, ravno v petek, ko je že tradicionalno nemogoče iz ljubljane. pejte v
BepaJoseph
# 06.12.2018 ob 09:18
Če bi kakšen dan preje objavili, bi bilo veliko lažje...Danes je bil tam velik zastoj...
Kazalo