Zaradi vožnje pod vplivom alkohola brez vozniškega izpita ostal še en koprski funkcionar

Po spletu je danes zakrožil videoposnetek, na katerem direktor občinskega stanovanjskega sklada Goran Malenić v službenih prostorih stoji na mizi in škropi s šampanjcem. Tako veseljačenje v službenih prostorih naj ne bi bilo edino. Zagotovo pa ne tako usodno, kot je bilo popivanje pretekli konec tedna, ko je Malenića na poti s službene konference v Portorožu ustavila policija. Napihal je 1,2 promila; tu jo bo odnesel s plačilom visoke kazni in bo morda ostal tudi brez vozniškega dovoljenja. Mnogo hujša kazen pa naj bi ga čakala v službi.

"Jasno, gospod Malenić mojega zaupanja nima več in verjetno tudi zaupanja nadzornega sveta javnega stanovanjskega sklada," je za TV Slovenija povedal koprski župan Aleš Bržan.
Člani nadzornega sveta naj bi se sicer sešli še nocoj. Kot kaže, Malenić namreč ne zmore dovolj moralne odgovornosti, da bi ponudil odstop sam.

"Z nadzorniki bomo neko stališče sprejeli. Zakonske podlage za razrešitev na podlagi tega, kar se je zgodilo, žal nimamo, ampak upamo, da se bo tudi odzval na to, kar je izjavil župan," je povedala predsednica nadzornega sveta stanovanjskega sklada Mojca Hilj Trivić.

Malenić se na klice novinarjev ne odziva, bil naj bi bolniško odsoten. To je sicer v kratkem času že drugi koprski funkcionar, ki je vozil pijan. Zdaj že nekdanji podžupan Patrik Peroša je na primorski avtocesti pod vplivom alkohola vozil celo v nasprotno stran in že naslednji dan ponudil svoj odstop.