Sodišče mora izdati le še sklep in spremembe vpisati v sodni register. Foto: BoBo
Sodišče mora izdati le še sklep in spremembe vpisati v sodni register. Foto: BoBo

Terme Maribor so največji mariborski ponudnik prenočitvenih zmogljivosti. Pred dvema letoma je podjetje prevzela dokaj skrivnostna Družba Platanus, na čelu katere je bil doslej Oleg Derkač, lastništvo pa je segalo na Deviške otoke in v Belize. NFD Holdingu in Savi so plačali 30 milijonov evrov.

Zdaj bo lastništvo nad Platanusom prevzela hčerinska družba Gazproma Factoring Finance, poroča časopis Dnevnik. Da je posel že sklenjen, je za Dnevnik potrdil mariborski odvetnik Matjaž Kirbiš, zastopnik lastnikov mariborskih term.

Gazpromova hčerinska družba bo v kapital pretvorila vseh 25 milijonov evrov terjatev in v tej družbi pridobila 70-odstotni lastniški delež.

Slabše poslovanje pod novim lastnikom
Poslovanje Term Maribor se je po poročanju Dnevnika poslabšalo prav s prihodom Platanusa. Zadnji dve leti družba poslujejo z izgubo, od leta 2011 pa so se jim prihodki znižali za 15 odstotkov, na nekaj več kot 36 milijonov evrov.

Samo lani se je število prenočitev znižalo za skoraj petino, s turistično dejavnostjo pa podjetje ustvari le 7,4 milijona evrov oziroma dobro petino vseh prihodkov. Preostanek k prihodkom prispeva prodaja v petih mejnih prodajalnah Travel shop.