Obvoznico bo slavnostno odprl minister Peter Gašperšič. Foto: BoBo
Obvoznico bo slavnostno odprl minister Peter Gašperšič. Foto: BoBo

Infrastrukturni projekt je stal 16,5 milijona evrov, gradnjo 2,7-kilometrske obvoznice pa je Direkcija RS za infrastrukturo zaključila s pomočjo sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Iz evropskih sredstev jim je uspelo počrpati kar 12 milijonov evrov.

Gradnja, ki so jo začeli že februarja 2014 in se je glede na prvotne napovedi nekoliko zavlekla, predstavlja daleč največjo naložbo v cestno infrastrukturo v bistriški občini. Njen pomen bo prišel do izraza zlasti v poletnih mesecih, v katerih so z do zdaj skozi mestno središče proti Hrvaški valile dolge kolone turistov.

V občini so v okviru projekta uredili tudi več krožišč, na novo uredili betonski cestni podvoz pod železniško progo in manjši podvoz za pešce in kolesarje v Vojkovem drevoredu, samo obvoznico pa opremili z vso potrebno infrastrukturo.

Poleg ministra Gašperšiča se bodo uradne predaje obvoznice udeležili še ilirskobistriški župan Emil Rojc, direktor Direkcije RS za infrastrukturo Damir Topolko in vodja projekta Irena Zore Willenpart.

Ilirska Bistrica le dobila obvoznico
Ilirska Bistrica le dobila obvoznico