Žičnica bo znova v polnem pogonu v torek. Foto: BoBo
Žičnica bo znova v polnem pogonu v torek. Foto: BoBo

Potem ko krožnokabinska žičnica v nedeljo zaradi udara strele, ta je povzročil napako v krmiljenju, ni delovala, danes po odpravi napake na krmilnem računalniku preizkušajo vse sisteme s polno linijo kabin. Predvidoma v torek pa bo žičnica znova delovala po veljavnem voznem redu, so pojasnili v družbi.

Krožnokabinska žičnica na Kanin se je v nedeljo pet minut čez osmo ustavila, v kabinah med postajama A in B pa je ostalo ujetih 28 ljudi. Dobrih 10 minut so se zaposleni trudili odpraviti napako, ker pa jim to ni uspelo, so zaprosili za pomoč reševalnih služb.

Ob 9.25 se je začelo reševanje ujetih potnikov iz kabin. Z dvema ekipama so do 10.42 rešili osem potnikov. Ker pa je do tedaj vzdrževalna ekipa Sončnega Kanina delno odpravila okvaro, so s pomožnim motorjem zagnali žičnico in preostale potnike prepeljali do postaje B.

V reševanju je sodelovalo 56 gasilcev, gorskih in jamarskih reševalcev s skupno 21 vozili. Vse potnike so na izhodiščno postajo A prepeljali še pred poldnevom, so še sporočili iz družbe Sončni Kanin.